Projektledare till Byggvarubedömningen

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 juli 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetar du med IT och skulle vilja kombinera det med miljö- och hållbarhetsfrågor? Just nu söker vi en Projektledare till Byggvarubedömningen som arbetar med miljöbedömningar av byggvaror utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Som Projektledare på Byggvarubedömningen kan du göra skillnad genom att leda projekt som syftar till att förbättra och vidareutveckla centrala IT-system vilket hjälper bygg- och fastighetsbranschen att göra mer miljövänliga och hållbara val idag och imorgon!

Om tjänsten

Rollen som Projektledare innebär att planera och genomföra projekt enligt tidsplan för Byggvarubedömningens webbtjänst som utgör navet i verksamheten. Webbtjänsten har idag ca 17 000 användare, som kan delas in i tre målgrupper: medlemmar som utgörs av fastighetsägare och byggherrar, leverantörer som utgörs av producenter och återförsäljare av byggmaterial samt interna medarbetare.

Arbetet är till största del självständigt och innebär att upprätthålla flertalet dialoger och kontakter, både internt och externt. Som Projektledare blir du kontaktperson för eventuella frågor och är behjälplig och stöttar Produktägarna i deras arbete. Du ser till att en förstudie för projekten genomförs, att estimat tas fram samt informerar ledningsgruppen. Det är Projektledarens ansvar att klassificera och prioritera projekten. I det dagliga arbetet kommer du att uppdatera planer och uppföljning samt säkerställa löpande skriftlig dokumentation av dessa.

Vidare innebär rollen också att ta fram budget för projektet och se till att den hålls.

Är det här du?

För att bli framgångsrik i rollen har du några års erfarenhet som projektledare inom IT. Troligen har du också en eftergymnasial utbildning inom Projektledning. Du är van vid att sätta dig in i olika verksamhetsprocesser samt har erfarenhet av att leda och kravställa utvecklingsteam. Vidare är du dessutom välbekant med agila arbetsmetoder och ramverk så som SCRUM samt väletablerade projekt- och förvaltningsmodeller.

Som person är du kommunikativ, social och prestigelös. Du är självgående, trivs med frihet under ansvar samt har ett starkt eget driv. Du är flexibel, kan växla mellan olika perspektiv och har mod att utmana invanda arbetssätt och tänk med nya idéer och samtidigt vara lyhörd för vad andra önskar, med mål att se till kollegors och medlemmars bästa.

Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggvarubedömningen med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Senior Rekryteringskonsult Lynn Sjöberg Westander på 08-120 50 431.

Urval och intervjuer kommer att genomföras i augusti.

Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb