CGI

Security Architect

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm; Göteborg, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 6 juli 2021
Stängs
den 4 september 2021
Ref:
J0521-2592
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en Säkerhetsarkitekt som trivs bäst när du får jobba i en social roll med många kontaktytor? Har du dessutom erfarenhet av SOC tjänstekomponenter på en djup teknisk och strategisk nivå och är redo att ta klivet in i nya utmaningar?

Då kan det vara dig vi söker till vårt härliga Security Operation Center team, som tillhör Cyber Security. Som Säkerhetsarkitekt tror vi att du är en analytisk och kreativ problemlösare med en affärsmässig inställning och ett stort eget driv.

Tillsammans med ett gäng fantastiska medarbetare och ledare kan vi erbjuda dig ett utmanande och stimulerande arbete. Vi har en generös företagskultur och delar med oss av vår kunskap, vilket också är en förutsättning för att vi tillsammans ska lyckas med att utveckla vår verksamhet.

Framtida arbetsuppgifter
Som Säkerhetsarkitekt hos oss kommer du att vara en nyckelperson som bidrar till att driva och ta fram efterfrågat material för att därefter kunna ta viktiga beslut inom både arkitektur och teknik samt lösningsförslag till våra kunder. Rollen innefattar även att leda workshops samt möta kunder för att ta fram olika förslag på lösning och tidsestimat utifrån kunders behov.

Du kommer att vara en del av vårt SOC team där vi jobbar tätt tillsammans i en prestigelös miljö och högt i tak. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för våra kunder, där du får jobba med spännande uppdrag och vara med och på en strategisk nivå forma, upprätthålla och underhålla roadmap för att kontinuerligt utveckla SOC as a shared multitenant Service.

I dina arbetsuppgifter ingår framförallt:
• Omvärldbevaka och hålla sig ajour kring IT-säkerhetsområdet med fokus på SOC
• Ta fram och forma strategier
• Teknisk expert i dialog med kund för att ta fram lösnings- och prisförslag
• Driva workshops hos kund

Du kommer att vara placerad i Göteborg eller Stockholm. Resor ingår I rollen.

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen söker vi dig som gillar en omväxlande vardag, du har en god kommunikativ förmåga samt en drivkraft att bygga och utveckla goda, långsiktiga relationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i säljande sammanhang för att hjälpa våra kunder att hitta rätt lösningar för att säkra sin IT-verksamhet.

För att framgångsrikt kunna lösa de utmaningar som du och ditt team ställs inför söker vi dig med ett analytiskt tänk på strategisk nivå och en kreativ problemlösningsförmåga. För rollen krävs även en grundläggande förståelse för IT-system, informationssäkerhet, TCP/IP, UNIX, Linux samt Windows OS, hur cloudtjänster fungerar och hur de integreras till "traditionell" IT samt kunskap gällande best prastices och hur policys bör applicerars på IT-miljöer. Du behöver även ha en förståelse för hur olika säkerhetskontroll system fungerar och ha kunskap att nyttja dem effektivt.

Du kan flytande svenska och engelska, både i tal och skrift samt har en akademisk examen i IT-säkerhet eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi önskar att du har följande erfarenhet/kompetens:
•Vara väl insatt i tekniska standarders, tekniker och produkter inom Security Operation Center
•Goda kunskaper inom IT-infrastruktur, nätverk och Operativsystem (UNIX, Linux samt Windows)
•Ha ett affärsmässigt synsätt
•Stark social och kommunikationsförmåga med fokus på att skapa goda relationer
•Stark analytisk förmåga för att enkelt sätta sig in i och förstå komplexa miljöer och kontexter samt hur komponenter är relaterade till varandra
•Uttrycker sig tydligt i skrift och tal både på Svenska och Engelska; förmåga att skriva tydliga och koncisa säkerhetsdokument
•Stark förmåga att förstå kundbehov och forma dem till erbjudanden
•Meriterande om du har erfarenhet av projektledning

Vad vi erbjuder
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig. På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Och om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga till Staffan Spehling på staffan.spehling@cgi.com.

Vi jobbar löpande med urval och intervjuer och tjänsten tillsätts så snart vi hittar rätt kandidat. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt! Personliga säkerhetskrav kommer att krävas.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb