CGI

License Manager

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 6 juli 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Ref:
J0421-3090
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du några års erfarenhet inom License Management med goda kunskaper av både operativt och strategiskt leveransarbete mot kund? Nu söker vi en License Manager till vårt team i Stockholm.

License Management är en tjänst som hjälper organisationer med att upprätthålla kontroll över installationer i miljön samt proaktivt spårar och hanterar alla licenser och avtal. CGI's License Management tjänst hjälper organisationer med att vara rätt licensierad enligt licensreglerna och optimerar licensmiljön samtidigt som investeringar och driftskostnader kan minskas.

Vi på CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Din karriär och personliga utveckling bygger vi också tillsammans.

Framtida arbetsuppgifter
Att jobba som License Manager på CGI innebär en omväxlande vardag. Här erbjuds du möjlighet att utvecklas i lokala kundleveranser och i större globala åtaganden. Du kommer att få samarbeta med olika CGI medarbetare och kunder, där ditt fokus kommer att vara administrera kundernas licensinnehav, genomföra licensanalyser, svara på licensrelaterade frågor från kunder och säkerställa att kunderna förblir korrekt licensierad. Du kommer även att få möjligheten att förbättra och utveckla befintlig tjänst.

I dina ansvarsområden ingår:
• Se till att tjänsten levereras enligt avtal och agera som kontaktperson.
• Ansvara för support och guida kundens kontaktpersoner vid inköp av licenser för deras målmiljö och dokumentera detta.
• Guida kunden när fellicensiering upptäcks och göra licensanalys för att optimera situationen.
• identifiera och hantera licensinnehav.
• Driva kostnadsbesparande utredningar.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll
För att lyckas i rollen krävs 3-5 års erfarenhet inom License Management och goda erfarenheter av både operativt som strategiskt leveransarbete mot kund. Som person är du driven, affärsorienterad, självständig och ansvarsfull. Du har lätt för att samarbeta och skapar förtroende hos såväl kund som kollega. Ditt arbetssätt är strukturerat och disciplinerat samt resultatorienterat. Prestigelöshet och kreativitet tillsammans med en positiv hållning till kunder, kollegor och att följa uppsatta processer är de personliga egenskaper vi lägger stor vikt vid.

Meriterande är att du har erfarenhet från/inom något eller några av nedanstående områden:
• Kunskap om Microsoft Licensregler.
• Kunskap om IBM Licensregler.
• Kunskap om Oracle Licensregler.
• Erfarenhet av Snow License Manager.
• Kunskap om Software Asset Management.
• Kunna utföra licensoptimeringar.

I rollen som License Manager behöver du vara svensk medborgare. Swedish citizenship is a requirement

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2021-08-31

Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till:
Morgan Ivarsson, morgan.ivarsson@cgi.com, +46 76 1161262 eller
Ulrika Olsson, ulrika.olsson@cgi.com, +46 70 2751496

Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

CGI
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi. Genom djup branschkunskap och en förståelse för kundens utmaningar, bidrar vi med insikter för att skapa hållbara resultat. Vi finns i 40 länder med 80 000 medarbetare. I Sverige finns våra 4000 anställda på 30 orter med huvudkontor i Stockholm. Läs mer om CGI på vår hemsida: www.cgi.se

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb