IT-arkivarie

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 6 juli 2021
Stängs
den 24 augusti 2021
Ref:
24774
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Är du nyutexaminerad systemvetare eller arkivarie med genuint intresse av digitalt bevarande och som gärna vill arbeta tillsammans med trevliga kollegor i nyrenoverade lokaler på Gärdet? Då är du välkommen att söka tjänsten som it-arkivarie med inriktning digital informationsförvaltning hos Dokumenthanteringsenheten i Stockholm.

I rollen som it-arkivarie får du ett utvecklande och omväxlande arbete. Du kommer att engagera dig i såväl nya som äldre verksamhetssystem inom Försvarsmakten och samarbeta med experter inom olika områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Ta fram och förvalta stöd- och styrdokument inom digitalt bevarande.
• Agera kravställare vid införande, vidareutveckling eller vid avveckling av IT-system.
• Delta i leveransprojekt till Försvarsmaktens e-arkiv.
• Genomföra bevarande- och gallringsutredningar av it-system.
• Utveckla och förvalta XML-baserade metadataspecifikationer.
• Arbeta operativt med e-arkivering, såsom validering, formatkonvertering, m.m.

Kvalifikationer
• Relevant universitetsutbildning, t.ex. inom arkivvetenskap, datavetenskap eller systemvetenskap.
• Ett genuint intresse för informationsförvaltning och digitalt bevarande.
• En väl utvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Meriterande
• Goda kunskaper om relationsdatabaser och XML.
• Erfarenhet av arbete inom informationsförvaltning.
• Goda kunskaper om standarder inom e-arkivering och digitalt bevarande (OAIS, METS, PREMIS, PAIMAS, m.m.).

Personliga egenskaper
Som person är du driven, initiativtagande, lösningsorienterad och levererar dina uppgifter inom utsatt tid. Du är en förbättringsfokuserad person med ambition att ständigt kompetensutveckla dig själv. Du är ansvarskännande, resultatinriktad och kan arbeta såväl självständigt som i arbetslag. Du har även en god förmåga att kunna kommunicera effektivt med olika yrkesgrupper inom informationsteknik, t.ex. programmerare, systemingenjörer och förvaltningsledare.

Vi letar efter kandidater med ett stort intresse av informationsförvaltning och som ser en utmaning i att långtidsbevara digital information. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?
Med mer än 50000 medarbetare och frivilliga såväl nationellt som internationellt inom en stor mängd yrkesområden, finns det inom Försvarsmakten goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Det finns även goda möjligheter att bedriva friskvård samt att kombinera yrkes- och familjeliv. Vi erbjuder också en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten förekommer.
Arbetsort: Stockholm.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 • i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Kennet Ölund, tfn. 070 - 836 16 97,
IT-arkivarier Marcus Nilsson, tfn. 070-836 02 79 eller John Johansen, tfn. 070-836 02 70.

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson,
SEKO: Pia Almström,
OFR-S: Kjell Tetzlaff,
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-785 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet. Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb