Markstridsskolan söker erfaren IKT-pedagog

3 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 7 juli 2021
Stängs
den 8 augusti 2021
Ref:
24804
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Armén är långt gången i omvandling av traditionell utbildning till flexibel utbildning och nu sker även en digitalisering av Arméns ledningssystem, vilket påverkar sättet vi utbildar på våra skolor. Du arbetar fokuserat mot hur utbildning i Armén skall förändras för att möta framtida behov och har ett tätt samarbete med MSS huvudlärare i ledarskap och pedagogik. Du utvecklar metoder för flexibel utbildning och aktivt lärande, för att sedan överlämna dina framtagna verktyg och metoder till de som ska förvalta dem.

Som IKT-pedagog vid MSS är du sakansvarig för Avancerat Distribuerat Lärande (ADL). Du stödjer MSS pedagogiska användning av läroplattformen It's Learning samt införandet av Microsoft 365 Education. I Försvarsmaktens pågående digitalisering stödjer du MSS med fokus på utveckling av utbildningsmiljöer riktat mot den skarpa verksamheten. Du hittar sätt för Arméns skolor att jobba effektivare tillsammans, bl.a. genom utveckling av metoder och rutiner, exempelvis vad gäller framtagande av utbildningsmaterial. Arbetet är dels strategiskt och inom ramen för detta stödjer du utbildningsenheten med omvärldsanalys inom informationsteknologi, nätpedagogik och föreslår åtgärder för att utveckla utbildningen. Arbetet är även praktiskt så till vida att du har ansvar för hårdvaran i våra lektionssalar.

Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning inom IT eller erfarenhet som bedöms likvärdig enligt arbetsgivaren
- Eftergymnasial utbildning inom kognitivt lärande.
- Dokumenterad närtida erfarenheter av arbete med IT-baserade utbildningar.
- Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, såväl svenska som engelska
- B-körkort

Meriterande
- Erfarenhet av lärplattformerna It's learning och Microsoft 365 education
- God kännedom kring Försvarsmakten och dess organisation
- Tidigare arbete med IT och nätpedagogik inom skola/skolområde

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kommunikativ, kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Den vi söker är noggrann, flexibel och har en god analytisk förmåga. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Tjänsten ställer krav på hög lösningsorientering och god serviceförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen
Tjänsten är en civil befattning på heltid
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med provanställning under 6 månader.
Arbetsort: Skövde eller Kvarn enligt överenskommelse. Tjänsteresor som kräver övernattning är vanliga.
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 21.10.01 eller enligt överenskommelse

Kontakt vid frågor gällande tjänsten
Claes Sylvén, Enhetschef: claes.sylven@mil.se
Peter Torgén, Huvudlärare ledarskap: peter.torgen@mil.se

Kontakt vid frågor om rekryteringsprocessen
Fredrik Ahlberg, HR-Generalist: 076 610 5818, fredrik.x.ahlberg@mil.se

Fackliga representanter
Officersförbundet, Lars Kron, tfn 070-230 56 20
Försvarsförbundet, Helena Astanius tfn 0500-465 000
SEKO, Lola Ahlgren, tfn 0500-465 000

Välkommen med din ansökan, som ska innehålla CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 2021-08-08. Observera att det endast är en tjänst som skall tillsättas och den annonseras parallellt till två geografiska platser i Skövde och Kvarn. Den kandidat som vi finner bäst lämpad för tjänsten kommer att anställas.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.