Arkitekt FEDERATED MISSION NETWORKING

5 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 7 juli 2021
Stängs
den 10 augusti 2021
Ref:
24809
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Högkvarter (HKV PROD LEDUND Ledsystsektionen) söker en Arkitekt för Federated Mission Networking (FMN).

Vi söker dig som vill arbeta med bredd och komplexitet av tekniska system i samverkan. Bredden och komplexiteten är unik och du kliver på mitt i en verksamhetsmässig, materiell och organisatorisk tillväxt.

Om enheten
HKV PROD LEDUND ansvarar för att planera, leda, följa upp våra ledningssystem ur samtliga perspektiv. Vi leder utvecklingen av moderna och ändamålsenliga system samt förvaltning och vidmakthållande av dagens och framtidens informationssystem för att säkra en sammanhållen ledningskedja med säkra, robusta, tillgängliga och användarvänliga IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska delta i arbetet med att omsätta Försvarsmaktens beslutade strategiska inriktningar med implementering av Federated Mission Networking (FMN). Du skall kunna realisera detta arkitekturramverk till driftsatta system för att skapa förmåga till ledning. Du kommer tillsammans med ett utvecklingsteam leda och inrikta utvecklingen av de informationssystem som följer FMN ramverket. Systemfloran är mycket komplex och kräver bred kunskap om IT-arkitektur, system av system, system i samverkan inklusive övergripande kunskaper om telekommunikation. Det kräver också god förståelse för hur man arbetar med informationshantering och informationsarkitektur. Du förväntas utveckla och samordna verksamheten i nära dialog med andra på olika nivåer inom organisationen med fokus på ökad förmåga för Försvarsmakten.

Som Arkitekt FMN har du inte personalansvar men du behöver ha förmågan att entusiasmera den personal du samarbetar med. Du kommer löpande samverka med stora delar av Försvarsmakten, andra myndigheter inom totalförsvaret och med representanter från andra nationers försvarsmakter.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
  • Träning som arbetsuppgift - tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen med inriktning mot systemvetenskap eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt
  • Aktuell och relevant erfarenhet inom tekniska system och storskalig IT-verksamhet
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande
  • Erfarenhet av tekniska system byggda för militär ledning
  • Erfarenhet av FMN ramverk och struktur

Personliga egenskaper
Vi söker dig om har god samarbetsförmåga samt mycket god förmåga att kommunicera och skapa förtroende. Du är analytisk och har förmåga att tänka nytt och se lösningar. Vi söker en resultatinriktad person med förmåga att omsätta strategier och visioner i praktisk handling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm

I Försvarsmakten benämns tjänsten Handläggare FMN.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

För upplysningar om befattningen kontakta: Sektionschef Magnus Kedeby, 08-788 75 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta: Rekryteringshandläggare Maria Sahlén, maria.sahlen@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O HKV Arne Nilsson

SACO HKV Camilla Robertsson

Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-10


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb