IT-säkerhetschef till Västernorrlands regemente

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
Annonserat
den 7 juli 2021
Stängs
den 23 augusti 2021
Ref:
24781
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Vi kommer att erbjuda dig möjligheter att utvecklas med spännande uppgifter och inledningsvis under provisoriska förhållanden. Du kommer att bli en del av armén och förväntas under din inledande period vid regementet kunna arbeta på andra platser (t.ex. vid I 19 i Boden, Arméstaben eller Högkvarteret), men din arbetsort kommer att vara antingen Sollefteå eller Östersund beroende på vilken befattning du söker. Du kommer inledningsvis att anställas vid I 19, men överföras till I 21 då förbandet återetableras.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på säkerhetsavdelningen, som tillhör regementsstaben och är placerad i Sollefteå. I din roll samordnar du IT-säkerhetsarbetet inom regementet. Som IT-säkerhetschef är du direkt underställd säkerhetschefen, som i sin tur är direkt underställd chefen för organisationsenheten vad gäller säkerhetsarbetet. Säkerhetschefen leder och samordnar säkerhetsarbetet vid garnisonen. I ditt arbete som IT-säkerhetschef ingår att stödja säkerhetschefen med varierande arbetsuppgifter inom säkerhetstjänsten.

Som IT-säkerhetschef kommer du att utföra analyser och säkerhetsskyddsplanering samt stödja förbandet med varierande och omväxlande säkerhetsarbete. Du kommer även att samverka med andra organisationsenheter och förband samt utbilda och stödja personal inom säkerhetsskydd, IT-säkerhet och informationssäkerhet.

Du kommer att ha ett nära samarbete med säkerhetschef, signalskyddschef och IT-chef.

Vid regementet arbetar såväl militär som civil personal. Arbetet sker både inom planeringsprocessen och genomförandeprocessen.

Tjänsten innefattar ej personalansvar.

Kvalifikationer
 • Har genomfört godkänt språktest
 • Körkort B
 • Förmåga att kommunicera på engelska
 • Goda IT-kunskaper

Meriterande
 • Ackrediterad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av säkerhetstjänst och då främst IT-säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Genomfört säkerhetsutbildning vid FM Underrättelse- och Säkerhetscentrum
 • Erfarenhet av arbete i IS/US tjänstgöring på central-, regionalstab eller genomförd militär internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper
 • Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens resultat före dina egna
 • Visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet
 • Har ett högt säkerhetsmedvetande
 • Är flexibel och beredd på att arbeta under provisoriska förhållanden
 • Har förmåga att arbeta självständigt, att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
 • Är noggrann samt har förmågan att växla tempo när så krävs
 • Kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmåga att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Sollefteå

Tillträdesdatum: Preliminärt 2021-10-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lön och flexibel arbetstid inom vissa ramar.

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

Befattningen innebär att tjänsteresor och utbildning på annan ort förekommer, även deltagande i övningsverksamhet kan innebära frånvaro och att arbetet bedrivs under andra tider än ordinarie arbetstid.

Frågor angående befattningen besvaras av:

Övlt Jerker Persson, projektledare vid I 19, 0768-782 225, jerker.persson@mil.se

Mj Greger Lundkvist, chef I 19/G2, 070-526 83 82; e-post: greger.lundkvist@mil.se

IT-säkerhetschef Krister Vesa 076-134 70 89; e-post: krister.vesa@mil.se

Fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel, 0505-451000:

OF Bothnia - Per Davidsson

SEKO - Ann-Charlotte Aittamaa

Försvarsförbundet - Per Eriksson

SACO - Jan B Johansson

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21. Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.