CGI

Senior Säkerhetsspecialist

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Göteborg, , Sweden
Annonserat
den 8 juli 2021
Stängs
den 6 september 2021
Ref:
J0621-3555
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. CGI finns i 40 länder med ca 80 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter, en kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar.

CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Alla medarbetare har också möjlighet att dela den framgång vi tillsammans skapar genom att köpa in sig i CGI:s aktieköpsprogram. På så sätt kan vi alla ta del av företagets vinstdelning - kundernas och företagets bästa blir allas bästa. Alla mår bra när det går bra.

Just nu söker vi en Senior Säkerhetsanalytiker till vårt team i Security Operation Center (SOC) som tillhör Cyber Security.

Framtida arbetsuppgifter
Som Senior Säkerhetsanalytiker, kommer du att ansvara för att monitorera säkerhetshändelser och analysera nätverkstrafik och loggar från kunders mest kritiska nätverk och agera på "onormala" händelser genom att göra säkerhetsbedömningar. Du kommer även att arbeta med säkerhetsincidenter genom att skapa rekomendationer till ökad säkerhet i kundernas IT-miljöer. Vid behov kommer du att ingå i Incident Response team samt bistå vid forensisk utredning. Du kommer att vara en del av vårt SOC Blue team där vi jobbar tätt tillsammans i en prestigelös miljö och högt i tak.

I dina arbetsuppgifter ingår framförallt:
• Säkerhetsanalys och klassificera påverkan på säkerhetsincidenter
• Rapportera och utreda potentiella säkerhetsincidenter
• Rekommendera åtgärder för att stärka IT-säkerhet
• Incident respons
• Bistå vid forensisk utredning

Du kommer att vara placerad i Göteborg eller Stockholm

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen som senior säkerhetanalytiker söker vi dig som är problemlösare, ansvarstagande, flexibel och relationsskapande med ett brinnande intresse för IT-säkerhet och nätverk. Du trivs med att jobba både i grupp och självständigt. Du har erfarenhet från att jobba i SOC blue- och eller Red team som säkerhetsanalytiker och är van att arbeta med TCP/IP, förstå hur SIEM och SOAR system fungerar, UNIX, Linux OS, Winows OS, förståelse för hur cloudtjänster fungerar och hur de integreras till "traditionell" IT, kunskap gällande best prastices och hur policys bör applicerars på IT-miljöer.

Du kan flytande svenska, både i tal och skrift, då våra kunder primärt finns inom den publika sektorn samt behärskar engelska som är CGIs koncernspråk samt har en akademisk examen som högskoleingenjör eller motsvarande civil-/master examen inom exempelvis IT-säkerhet, data IT eller nätverk, alternativt relevant erdarenhet från liknande roll.På grund av tjänstens karaktär kräver att du har svenskt medborgarskap då du arbetar med säkerhetsklassificerad information och samhällskritiska system.

Vi önskar att du har erfarenhet från/inom:
• TCP/IP
• UNIX/Linux samt Windows
• Förstår hur nätverk fungerar på protokollnivå
• Projekt inom IT-säkerhet
• Praktiskt arbete med SIEM och SOAR produkt-/er
• Kompetens kring system- och applikationsdrift
• Meriterande med utvecklarbakgrund

Vad vi erbjuder
CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Information om våra förmåner:
• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till Staffan Spehling på staffan.spehling@cgi.com

Skicka in din ansökning senast den 1 september 2021.
Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb