Teletekniker IT/Telekom

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Hästveda, Skåne län, Sverige
Annonserat
den 8 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
24823
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker Teletekniker IT/Telekom till Genomförandeenhet Syd, med placering i Hästveda.

Om Verksamheten
Förbandet har fem genomförandeenheter som utför förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet och Genomförandeenhet Syd är en av dem. Förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem är en huvuduppgift för genomförandenheterna. En annan är installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Vi erbjuder dig
VI Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att både självständigt och i arbetslag utföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens kommunikationssystem som består av arbete på radiolänk, optofiber, växlar, routrar och switchar. Klättring i mast och torn är en obligatorisk uppgift. Andra arbetsuppgifter med förebyggande och avhjälpande underhåll inom avdelningens arbetsområde förekommer. Beredskap ingår också i arbetsuppgifterna.

Arbetet utgår från Hästveda men resor i tjänsten och övernattningar på annan ort är att betrakta som normala arbetsförhållande då arbete utförs på obemannade anläggningar i södra Sverige, men kan även innefatta övriga landet. I anställningen ingår det även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Kvalifikationer
 • Treårig gymnasieutbildning tele/datainriktning eller motsvarande kunskaper som bedöms likvärdiga
 • B- körkort
 • God fysik, då arbete på hög höjd förekommer
 • Goda kunskaper inom området radiokommunikation, datateknik/datakommunikation samt hårdvara och självständigt kunna utföra felsökning/reperation av denna typ av system
 • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik
 • Grundläggande förståelse för begrepp och funktioner inom protokollfamiljen TCP/IP
 • Godkänd läkarundersökning för mast och torn (utförs innan anställning)

Meriterande
 • Körkort BE
 • Militär grundutbildning
 • Godkänd torn- och mastutbildning
 • Erfarenhet av arbete som servicetekniker
 • Erfarenhet av elektriskt/eltekniskt arbete
 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är noggrann, säkerhetsmedveten, strukturerad, ansvarskännande, öppen, självgående och serviceinriktad. Du är kundfokuserad med god förmåga att föra tydliga dialoger med kunder och produktionsledning. Då arbetet till större delen utförs i arbetslag om två personer, ska du ha god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Hästveda

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschef Anneli Petersson på telefonnummer 0451-38 29 60 (semester V28). För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson via växeln (019 - 39 35 00).

Fackliga företrädare FMTIS
SACO Mika Laitanen
OFR/S Lena Boman, Martin Starr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Välkommen med sin ansökan senast 2021- 08- 15.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb