Sektionschef IT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 8 juli 2021
Stängs
den 2 augusti 2021
Ref:
24829
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker dig som vill bli vår kollega och sektionschef på Genomförandeenhet Mitt, med placering vid Genomförandeavdelning Enköping på Ledningsregementet.

Om verksamheten
Förbandet har fem genomförandeenheter som utför förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet och Genomförandeenhet Mitt är en av dem.

Förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem är en huvuduppgift för genomförandenheterna. En annan är installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheternas personal utför även dessa arbetsuppgifter inom ramen för Försvarsmaktens internationella insatser utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En stor del av tjänsten innebär att driva och utveckla säkerhetsarbetet på avdelningen även om den huvudsakliga inriktningen för tjänsten är som medarbetarchef för sektion 3. Sektionschefsrollen innebär personalansvar mot sektion 3, som består av cirka 15 medarbetare. Arbetet innefattar bland annat att:
 • Företräda, leda och utveckla personal och verksamhet inom eget ansvarsområde enligt arbetsbeskrivning samt genomföra rehabiliteringsarbete
 • Driva och utveckla säkerhetsrelaterat arbete inom såväl fysisk säkerhet som informationssäkerhet. Upprätta säkerhetsskyddsanalyser-planer samt implementera nya rutiner och utbilda personalen i säkerhetsrelaterade frågor.
 • Svara för genomförande, planering, kvalitetssäkring, uppföljning och redovisning av produktion inom egen sektion
 • Svara för arbetsmiljö, yttre miljö avseende den egna sektionen
 • Svara för att implementera verksamhetsstyrningar-mål i verksamheten och sektionen
 • Medverka vid avdelningens ekonomiska uppföljnings- och prognosarbete
 • Samverka med hänvisade förband, kunder samt myndigheter inom totalförsvaret
 • Genomföra rekrytering av personal och konsulter efter behov

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning, önskvärt med IT/teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens organisation, hemliga IT-system, dess hård- och mjukvara samt bakomliggande infrastruktur
 • Erfarenhet och kunskap kring säkerhetskyddsarbete, tillämpning av säkerhetsskyddslagen inom Försvarsmakten
 • Tidigare ledarerfarenhet eller motsvarande
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande
 • Lokal kunskap om Ledningsregementets infrastruktur, organisation och lokaler samt ett utarbetat kontaktnät
 • Erfarenhet av att arbeta med målstyrning, resultat- och uppföljningsarbete
 • Erfarenhet av ITIL eller annan processarbetsform

Personliga egenskaper
Du är öppen, analytisk, prestigelös och har ett coachande ledarskap samt leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten och avdelningens resultat. Vidare är du kundmedeveten och har lätt att bygga kontaktnät såväl internt som externt. Du har ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat med högt i tak. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Du har förmågan att prioritera och snabbt fatta beslut för att hantera plötsligt uppkomna arbetsuppgifter. Du är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och god kännedom kring säkerhetsskyddslagen och dess betydelse för Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Enköping. Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Sofia Fagerström på telefonnummer 0171-15 70 00 (växel) eller via e-post sofia.fagerstrom@mil.se . För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson på telefonnummer 0171- 15 70 00 (växel).

Fackliga företrädare FMTIS
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SACO-F Pär-Erik Lohman
SEKO-F Matz Felix
Samtliga nås via växel 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-01.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb