Experis söker First Line Supporttekniker, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2021
Stängs
den 9 september 2021
Ref:
2a66df03-1ccf-4113-a72c-387d62a43ac5
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Är du utbildad inom dataområdet och har arbetslivserfarenhet av IT-support? Vill du arbeta med att ge förstklassig service till vår kunds användare och hjälpa och vägleda dem för att underlätta deras vardag? På Experis söker vi nu First Line Supporttekniker för ett konsultuppdrag hos vår kund, en myndighet i centrala Stockholm. Läs mer om jobbet nedan och varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

I den här rollen kommer du att arbeta med första linjens support till vår kunds funktion Servicecenter-IT. Du kommer i första hand att arbeta med användarsupport, felsökning, felavhjälpning och administration. Servicecenter-IT är kontaktytan mellan användarna och IT-avdelningen och är ansiktet utåt mot användarna.

Avdelningen har den viktiga funktionen att hjälpa och vägleda användarna och göra deras vardag så enkel och besvärsfri som möjligt. Detta är en väldigt uppskattad funktion som håller en hög servicenivå och lösningsgrad. Support ges via telefon, e-post, besök vid disk och genom intranätet där kommunikationen sker via ärendehanteringssystemet Marval. Supporten avser bland annat klientdatorer, mestadels bärbara men även stationära, skrivare, mobiltelefoner och surfplattor. Vidare ges support på såväl inköpta som egenutvecklade program och applikationer.

Den vi söker

För att passa i den här rollen trivs du med att arbeta i team, har en hög servicekänsla och har god vana vid direktkontakt med användare. Du har IT-teknisk problemlösningsförmåga gällande mjukvara och hårdvara och har en förmåga att leverera inom givna ramar. Vidare är du metodisk och pedagogisk i ditt arbete och du tar dig an dina arbetsuppgifter med engagemang och professionalitet.

Vidare har du:
 • Högskoleutbildning inom dataområdet (exempelvis högskoleingenjör med datainriktning) eller annan likvärdig utbildning
 • Minst 3 års erfarenhet av liknande arbete
 • Goda kunskaper om datorer, kringutrustning, operativsystem, nätverk, kommunikation och informationssäkerhet
 • Kunskaper om ärendehanteringssystem
 • God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska

Du har minst 1 års arbetslivserfarenhet av:
 • support i Microsoft Windows operativsystem, minst version 10
 • support och användarstöd i Microsoft Office, minst version 2016
 • support och användarstöd av PC och tillhörande kringutrustning (docka, bildskärm tillexempel)

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av:
 • att arbeta med support inom det IT-tekniska området från offentlig sektor
 • support och användarstöd för iPhone och iPad
 • att arbeta enligt ramverket ITIL
 • att arbeta med ärendehanteringssystemet Marval
 • support och användarstöd av anpassade eller egenutvecklade systemstöd i Microsoft Word kopplade till plattformen Microsoft Sharepoint
 • support och användarstöd i Skype för företag (Skype for business)
 • support och användarstöd i Sharepoint, minst version 2016
 • användarstöd och support inom it-tekniskt område vid besöksdisk


Om Experis

Experis är ett ledande konsult- och rekryteringsbolag inom IT. Som konsult hos Experis får du chansen att avancera snabbt. Vi hjälper dig att ta nästa karriärsteg inom IT som matchar dina unika talanger. Professionell utveckling bland våra medarbetare är något vi tar på allvar och alla våra konsulter har en dedikerad och engagerad konsultchef eftersom glada konsulter är en hjärtefråga för oss. Hos oss har du möjlighet att arbeta som tillsvidareanställd konsult. Som anställd kan du se fram emot både spännande arbetsuppgifter och många trevliga och skickliga kollegor.

Som anställd på Experis har du tillgång till vår e-learningplattform som har över 4 500 digitala utbildningar. Samtliga kurser är kostnadsfria och det finns en enorm möjlighet att utbilda och certifiera dig inom många områden exempelvis cloud och cyber security.

Ansökan

Låter detta intressant? Sök jobbet redan idag, urval sker löpande!

Liknande jobb

Liknande jobb