Digital utvecklingschef

Rekryterare
Riksbyggen
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 juli 2021
Stängs
den 15 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en naturlig ledare som fortfarande älskar att få chansen att vara med och leverera strategiska utvecklingsprojekt? Vill du ha ett arbete som är avgörande för hur vi på Riksbyggen driver vår digitala transformation och utvecklar nya affärsmöjligheter?

Riksbyggen har kommit en bra bit på vägen avseende digitalisering där vi har alla förutsättningar på plats, nu vill vi öka tempot ytterligare och står inför acceleration av digitalisering där du som chef för gruppen kommer ha nyckelroll.

Vi söker en digital utvecklingschef som kommer ha ansvar för vår gruppering för "Digital Styrning och Utveckling" som består av ett team med spetskompetens inom arkitektur, plattform, datakvalité, integration och BIM. Du kommer att arbeta väldigt nära våra affärsområden och rapporterar direkt till CIO/CDO.

Vem är du?

Vi söker dig som har en bred erfarenhet av systemutveckling där du haft roller som spänner från utvecklare till mer strategiska och ledande roller. Du har god social förmåga och erfarenhet av att bygga och utveckla team, skapa samarbete mellan olika delar av verksamheten och förmågan att designa storskaliga system och lösningar. För att lyckas i den här rollen krävs det därför att du förutom dina ledarerfarenheter och kommunikativa förmåga har en djup kompetens och förståelse inom teknik, arkitektur, digitalisering och dess möjligheter till att skapa affärsnytta. Det är viktig att du som chef har hög leveransförmåga där du tillsammans med din grupp och verksamhet skapa värde för våra kunder och medarbetare. Som chef för digital styrning och utveckling har du det övergripande verksamhetsansvaret för gruppen, med personal- och budgetansvar.   

Du är en engagerad och förtroendeingivande person som är trygg i din kompetens och vill bidra till företagets framgång. Du är affärsdriven och trivs i en roll där du har förståelse för tekniken, och är drivande för att skapa nytta för kunden och våra medarbetare.

Kravprofil

  • Adekvat utbildning från universitet eller högskola
  • Minst 10 års erfarenhet från liknande roller som domänarkitekt och utvecklingschef
  • Erfarenhet från framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete
  • Förmågan att driva och följa upp leverans från olika utvecklingsprojekt och med flera utvecklingsteam
  • Kommunikativ och förtroendeingivande i små och stora sammanhang
  • Erfarenhet av personalansvar och att leda egna team
  • Förmåga att skapa en attraktiv arbetsmiljö, som attraherar, engagerar, utmanar och utvecklar medarbetare

Tjänsten är tillsvidare med placering på huvudkontoret på Kungsbron i Stockholm. Att kunna kommunicera väl på svenska, både i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.  

Du kommunicerar på ett sätt som skapar en öppen atmosfär, engagemang hos medarbetarna och en delaktighet som får dem att utveckla sin fulla potential. Med ditt proaktiva och drivande förhållningssätt säkerställer du att gruppen gemensamt når sina mål.  Som person är du social och självständig. Du är strukturerad och värdesätter goda samarbeten. Du delar Riksbyggens grundläggande värderingar och kooperativa värdegrund som bygger på samhällsutveckling, att sätta människan i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Ansökan och kontakt

Din ansökan skickar du till oss senast den 15:e augusti 2021. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.
Vid frågor kontakta Ami Chizari, tel: 08-698 41 66, amir.chizari@riksbyggen.se

Liknande jobb

Liknande jobb