Utvecklingsofficer till Arméns utvecklingsmiljö (UMA)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 9 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
24852
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder utvecklande miljö där du tillsammans med personal från armén, FMV och FOI är med och skapar framtidens ledningsstödssystem. Befattningen är ny och det innebär att du är med och bygger upp verksamheten från grunden.

Rekryterande enhet
Arméns utvecklingsmiljö (UMA) är en förutsättning för att genomföra ett kontrollerat införande av ny teknik i krigsförbanden där fokus ligger på att nya system ska kunna vara en del i det digitaliserade ledningsstödssystemet, vara användarvänligt, cybersäkert och med det elektromagnetiska spektrumet integrerat i helheten. Upprättandet av UMA sker under hösten 2021 och genomförs som ett samarbete mellan Försvarsmakten, FMV och FOI. Grunden för miljön är ett nerskalat digitaliserat ledningsstödssystem från arméstaben ned till krigsförband bataljon/ kompani och ned på enstaka typ-plattformar.

UMA är en del av Arméns experimentplattform (AXP) och utgör den tekniska grundplattan för AXP. AXP utgörs av experimentverksamhet där personal från arméns krigsförband, staber, skolor och förband deltar. Syftet med verksamhet inom ramen för AXP är att stödja arméns utveckling av ledningsförmåga och lämna underlag för metodutveckling samt kravställning på framtida system.

Försvarsmakten söker dig som vill ta ett ansvar för att bygga upp verksamheten tillsammans med personal ur FM, FMV och FOI.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Uppgifterna består i att för arméns leda arbetet med att bygga upp UMA i samarbete med FMV och FOI men också andra delar ur FM. Arbetet sker i huvudsak i Enköping men vartefter UMA efterhand upprättas vid arméns OrgE och stridsskolor innebär det även att övergripande leda verksamheten parallellt med fortsatt utveckling. Du ska också kunna stödja arméstaben och armén i ledningssystemsutveckling generellt.

Kvalifikationskrav
  • Officersexamen
  • B-körkort
  • Kunskap inom lednings och sambandsområdet

Meriterande/önskvärt
  • Erfarenhet att leda personal
  • Erfarenhet från utveckling inom FM
  • Tjänstgöring i militär stab på taktisk nivå
  • Kunskap i FM ledningsstödsystem
  • Erfarenhet från genomförande-projekt eller arbeten där ett agilt arbetssätt tillämpats.
  • Genomförd kurs Ledningssystemutveckling (LSU), Konceptutveckling eller motsvarande kurs inom ramen för ledningssystemområdet

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du som person är flexibel och förändringsbenägen för att kunna matcha snabba förändringar och ominriktningar som uppstår i en utvecklingsmiljö. Vidare behöver du besitta god samarbetsförmåga och lyhördhet då merparten av arbetet går ut på att interagera med personer från många olika organisationer och myndigheter. Slutligen är självständighet, ansvarsmedvetenhet och noggrannhet viktigt i en miljö där du ofta själv behöver strukturera och genomföra ditt arbete utan tydliga styrningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattningen. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Befattningskrav: OF3/OR8
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

FM har fysiska krav på sina anställda.

Tjänsten kan innebära många resor i tjänsten då UMA byggs upp på många ställen i armén. Resorna kommer företrädesvis vara nationellt men även internationella resor kan förekomma.

Tjänsten kan innebära jourtjänstgöring vid Arméstaben.

Information om tjänsten lämnas av
Anders Gradh, anders.gradh@mil.se

Fackliga företrädare
AST OF: Tomas Lahti
OFR/S: Clarence Arnstedt
AST Saco-S: Jan B Johansson
SEKO: Christian Hedberg

Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00

Villkor
Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2021.

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev (max 1 sida), där du förklarar varför du är lämplig för befattningen.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb