Teletekniker - elektro/mekanik

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 12 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
24129
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en ny medarbetare med placering vid Genomförandeenhet Norr, Tele-avdelningen, i Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll/reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, torn och master. Även annan ledningsteknisk materiel samt arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer. Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Norrbotten och Västerbottens län men även övriga delar av landet kan förekomma. Jourtjänstgöring förekommer. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Minst gymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon eller motsvarande kunskaper
  • B-körkort
  • God fysisk förmåga
  • Goda IT-kunskaper i Windows-miljö
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom områden såsom styr- och reglerteknik, motorkunskap eller elkraft.

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är även praktiskt lagd, ansvarskännande och kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Luleå

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Under provanställning kommer behörighetsutbildning "Torn- och mast" att genomföras för arbete på hög höjd, med krav på godkänt resultat.

Tillträde enligt överenskommelse.

I Försvarsmakten benämns befattningen Teleingenjör.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Patrik Eriksson, 070-666 76 43 eller sektionschef Daniel Johansson, 076-133 47 36. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 019-393 500 (växel).

Fackliga företrädare FMTIS:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb