IT-säkerhetschef

3 dagar kvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 12 juli 2021
Stängs
den 8 augusti 2021
Ref:
24669
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker IT-säkerhetschef med placering i Örebro.

Om Verksamheten
Underrättelse- och säkerhetsavdelningen (J2) är en del av FMTIS stab och finns till huvuddel i Örebro. Personal ingående i avdelningen finns placerad på många orter i landet. Inom avdelningen finns bla Säkerhetschefen, IT-säkerhetschefen, Signalskyddschefen och Säkerhetsunderrättelsechefen. Avdelningen leder dessa funktioner inom FMTIS och samverkar med bl a militärregionerna, försvarsgrensstaberna och myndigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder ett dedikerat, kvalificerat team som brinner för informations- och cybersäkerhet. Du rapporterar till chefen för säkerhetsavdelningen. Du behöver inte vara expert på tekniken även om ett stort teknikintresse och viljan att lära dig mer inom området, antagligen underlättar att ta sig an våra utmaningar.

Arbetet spänner över hela spektret människa, teknik och administration. Skydd och försvar av Försvarsmaktens kritiska infrastruktur och informationssystem står i fokus. Nya hot och risker på cyberarenan upptäcks dagligen och vår ambitionsnivå är högsta möjliga. Vi erbjuder även kompetensutveckling genom kvalificerade utbildningar - både internt och externt - i vissa fall utbildningar som endast är tillgängliga för oss i Försvarsmakten. Arbetet innefattar bland annat att:
 • Ansvara för att förvalta delprocess informationssäkerhet och IT-säkerhet inom förbandet, vilket bl.a. innebär att säkerställa styrande dokument (policies, rutiner och instruktioner et cetera) samt utbilda kolleger på området m.m.
 • Vara expert i olika beredningar och lämnar stöd inom ramen för bl.a. säkerhetsskyddsanalys och ackreditering av tekniska system
 • Delta vid internkontroller inom säkerhetsskyddsområdet och i efterhand själv kunna leda internkontrollverksamhet inom it-säkerhetsområdet
 • Samarbeta bl.a. med den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) samt Försvarsmaktens insatsledning m.fl. och etablera ett brett kontaktnät inom ditt område

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Aktuell och relevant kompetens inom säkerhetsskyddsområdet
 • Kunskaper inom informationssäkerhet t ex i rollen som säkerhetshandläggare, informationssäkerhetsspecialist eller liknande tjänst
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande
 • Civila certifieringar - till exempel CISSP, CISA, CISM etc.
 • Erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete i enlighet med ISO 27000-serien
 • Buvarande eller tidigare anställning inom säkerhetstjänst i Försvarsmakten eller annan större organisation

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har lätt för att ta egna initiativ och arbeta självständigt, samtidigt som du är bra på att samarbeta. Du tar ansvar för uppgiften och är kvalitetsmedveten. Vi tror också att du är en lojal och förtroendeingivande person. Det är naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund där föredöme, stöd och delaktighet är ledstjärnor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Örebro. En del resor ingår i tjänsten.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta informationssäkerhetschef Lars Hagstedt, 019-39 25 21. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Dzenana Gustafsson, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via 08-788 75 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb