Full Stack Engineer till Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser ett ökat behov av att bygga AI-baserade system för en intelligent datahantering inom vår verksamhet. Vi söker dig som brinner för backend- och/eller frontendtekniker och dessutom är intresserad av AI. Du behöver inte vara expert på både backend- och frontendtekniker så länge du är intresserad av båda sidorna av systemen. Om du vill vara med och bygga system som använder de senaste teknikerna och du dessutom har ett starkt intresse för att hjälpa till att göra Sverige säkrare, då ska du söka denna tjänst.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-16
Referensnummer: 2021-12363

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, allt från analytiker som jobbar med operativa ärenden till utvecklare och data scientists som forskar och bygger system för intelligent informationshantering. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Hos oss arbetar du utifrån ett ingenjörsmässigt angreppssätt med de senaste backend- och frontendteknikerna, tillsammans med andra experter på Säkerhetspolisen. Detta för att bland annat bedöma hot mot, eller sårbarheter i skyddsvärda resurser. Du är en nyckelperson i utvecklandet av en ny plattform för data science, där data lagras, analyseras och visualiseras med de senaste teknikerna för datahantering och AI. Dessutom är du med och stödjer Säkerhetspolisens operativa arbete genom exempelvis inhämtning av ny information, ge uppslag till nya operationer eller genom att hitta nya samband och infallsvinklar i specifika ärenden.

Då variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet, krävs det att arbetssättet, metoderna och verktygen ständigt utvecklas. I samarbete med andra experter inom data science och AI tar du fram metoder och processer som kan automatisera och effektivisera datahanteringen i vår verksamhet.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig    

Du har följande kompetens:

  • Akademisk examen, gärna inom datavetenskap, programmering, webbutveckling eller motsvarande
  • Dokumenterad erfarenhet av utveckling av backend- och/eller frontendsystem, gärna även kopplat till AI-baserade system
  • God erfarenhet av backendtekniker som SQL och NoSQL datakällor, REST-baserade APIer och språk som Python eller JavaScript/Node.js Alternativt god erfarenhet av frontendtekniker som JavaScript, TypeScript, React eller liknande ramverk
  • Vana att arbeta i team med agila arbetsmetoder

God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Av att driftsätta system på molntjänster eller on-premise, gärna där maskininlärningsmodeller används
  • Av att arbeta med DevOps och tekniker för automatiserad testning och övervakning

Av visualisering och hantering av olika datatyper som tidsserier, text, bilder eller geo-data  

Även kunskap inom mer specifika tillämpningar som finansiell data, telekom-data eller IT-forensisk data är en fördel. Det är också meriterande om du är van vid att utforska data och självständigt föreslå hur system bör utvecklas och integreras med andra system.

Det här är kollegan vi söker
Du är kreativ med förmåga att hitta lösningar, har en positiv attityd och tar initiativ för att lösa komplexa problem. Du kan föreslå lösningar av nya system som kan hjälpa vår verksamhet, kan svara på ställda frågor och kan tänka kring problem som är löst formulerade. Du har stolthet över kodkvalitén och bryr dig om att bygga system där användarupplevelsen är i fokus. Du är kommunikativ och kan presentera komplexa system på ett sätt som gör dem enkla att förstå.

Du har en god förmåga att initiera och upprätthålla kontakter, både internt och externt. Du tycker om att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga och kan framföra och ta emot konstruktiv kritik som på ett sätt gynnar helheten. Vidare har du den noggrannhet och flexibilitet som krävs för att arbeta under eget ansvar. Du kan lätt växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet, då det kan inträffa speciella händelser där vi behöver din kompetens extra mycket.  

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi uppmuntrar till en stark och kontinuerlig personlig utveckling för att kunna följa med och utveckla de senaste teknikerna. Kombinationen av lagarbete och din egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 74. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-16.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen. Vi har redan gjort våra val av annonskanaler.

Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb