Data Scientist till Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning

Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser ett ökat behov av data science- och AI-tekniker för en intelligent informationshantering inom vår verksamhet. Vi söker dig som brinner för de senaste teknikerna inom data science och AI, vill vara med att forska och driva utvecklingen framåt och dessutom har ett starkt intresse för att hjälpa till att göra Sverige säkrare. Skicka din ansökan redan idag så får du vara med från början.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-16

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Hos oss får du utifrån ett vetenskapligt angreppssätt arbeta med de senaste data science- och AI-teknikerna tillsammans med andra utvecklare och experter inom Säkerhetspolisen. Detta för att bland annat bedöma hot mot, eller sårbarheter i skyddsvärda resurser. Du är även en nyckelperson i utvecklandet av en ny data scienceplattform, där data från olika källor lagras och analyseras med de senaste teknikerna för datahantering och AI.

I din roll har du ett nära samarbete med våra dataanalytiker i det operativa arbetet genom att exempelvis styra inhämtning av ny information, ge uppslag till nya operationer eller genom att hitta nya samband och infallsvinklar i specifika ärenden.

Då variation och nya frågeställningar är vardag, krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg utvecklas. I samarbete med andra experter inom data science och AI tar du fram metoder och processer som kan automatisera och effektivisera datahanteringen i vår verksamhet.  

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 • Civilingenjör-, master- eller doktorsexamen, inom datavetenskap, datalogi, matematik, lingvistik eller liknande
 • God erfarenhet av träning och utvärdering av djupa neurala nätverk
 • God erfarenhet av programmering i Python och bibliotek som PyTorch eller TensorFlow
 • Vana att arbeta med verktyg för dataextrahering och analys, gärna även hantering av stora datamängder
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i både tal och skrift
   

Det är meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden:

 • Av att använda infrastruktur för stora datamängder, både för strukturerad och ostrukturerad data som text, bild eller ljud
 • Av systemutveckling i andra programmeringsspråk som R, Java eller Scala
 • Av att bygga och driftsätta applikationer där data och maskininlärningsmodeller används
 • Av agila arbetsmetoder.


​Vi ser gärna att du har akademisk eller utvecklingserfarenhet inom områden som språkteknologi, tidsserieanalys, bildanalys eller analys av geo-data. Även kunskap inom analys av andra stora datamängder är meriterande, så som finansiell data, telekom-data, IT-forensisk data eller liknande.

Det här är kollegan vi söker
Du är kreativ med förmåga att hitta lösningar. Du har en positiv attityd och tar initiativ för att lösa komplexa problem. Du kan organisera komplexa och stora datamängder på ett sätt som gör det enklare att förstå och du brinner för att tillgängliggöra information som kan berika verksamheten.

Det är viktigt att du är kommunikativ och att du har en god förmåga att både initiera och upprätthålla kontakter, både internt och externt. Du är van att samarbeta med andra, men arbetar lika effektivt på egen hand. Du kan framföra och ta emot konstruktiv kritik på ett sätt som gynnar helheten.

Du arbetar med ett stort egenansvar i en verksamhet som växlar mellan att vara planerad och händelsestyrd, där speciella händelser kan inträffa och vi kan behöva din kompetens extra mycket. Då krävs det att du är ansvarstagande, noggrann och flexibel.  

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi uppmuntrar till en stark och kontinuerlig personlig utveckling för att kunna följa med och utveckla de senaste teknikerna. Kombinationen av lagarbete och din egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 74. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-16.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen. Vi har redan gjort våra val av annonskanaler.

Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb