IT-/Systemtekniker Försvarsmakten FMTIS Ronneby

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 19 juli 2021
Stängs
den 23 augusti 2021
Ref:
24918
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

IT-/systemtekniker
Försvarsmaktens telekommunikations-och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-/systemtekniker till genomförandeenhet Syd, med placering i Kallinge.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelning Ronneby består av två sektioner, Tele och IT med totalt 28 anställda. Vi är placerade vid Ronneby Garnison.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglad av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Du kommer bl. a att utföra drift och underhåll på klienter, servrar och nätverk i Försvarsmaktens IT-miljöer samt medverka vid projekt och införande av IT-system.

Bland annat följande tekniska områden ingår i arbetet:
 • Protokollfamiljen TCP/IP
 • Windows Server 2008/2012/2016/2019
 • Viritualisering i Windowsmiljö
 • Windows Deployment service och MDT
 • Arbeta processorienterat enligt ITIL

Vi erbjuder ett arbete som skiljer sig från andra och som ger många nya erfarenheter eftersom vi deltar i den militära verksamheten på så sätt att vi utbildar oss i olika moment, allt från mobiliseringsteori till praktiska militära moment. Deltagande i övning kan också förekomma där vi utför våra arbetsuppgifter i uniform och under andra förutsättningar.

Arbetet utförs i huvudsak vid Ronneby Garnison i Kallinge men resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Slutförd gymnasieutbildning
 • Eftergymnasial utbildning inom IT alternativt minst 1 års arbetslivserfarenhet inom området
 • Körkort lägst klass B

Meriterande
 • Kunskap om/erfarenhet av nätverksdrift
 • Kunskap om/erfarenhet av server-/systemdrift
 • Certifieringar inom Windows server och/eller Cisco
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT-system
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Kunskap om /erfarenhet av att arbeta enligt ITIL

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann och säkerhetsmedveten, har god initiativförmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har en vilja att vidareutveckla dig inom tjänstens kompetensområde. Då en del av arbetet drivs i projektform är det viktigt att du har förmågan att driva arbete framåt såväl enskilt som i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vid upplysningar är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Bohlin 070-246 58 17. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Hanna Ottosson på telefonnummer 019- 35 39 00.

Fackliga företrädare:

OFR/ S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

SACO Pär Lohman

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Placeringsort: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband i Kallinge, arbete kan även förekomma i övriga delar av landet.

Befattningen benämns som driftingenjör i Försvarsmakten.

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Anställningen är civil.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-22.
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https:\\jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb