Chefsarkitekt Infrastrukturplattformar och Cloud Computing

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 25 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
24929
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med i teamet som skapar förutsättningar för digital innovation i Försvarsmakten?

Vi söker dig som vill arbeta med och utveckla arkitektur och design för Försvarsmaktens framtida IT-landskap inom infrastrukturområdet. Som en del i vårt team kommer du att bidra till teknikskifte och förbättringsinitiativ i en verksamhet som står inför en betydlig utvecklingsresa.

Som person har du förmågan att se möjligheter och inspirera andra till att tänka "utanför boxen". Du kan tillsammans med ditt team se förbi tekniken och förstår hur de förutsättningar du skapar bidrar till värde för verksamheten. Som arkitekt har du i uppgift att modernisera den övergripande helhetslösningen. Du arbetar i huvudsak proaktivt med framtida tekniska lösningar för att framtidsäkra funktion över tid. I dina arbetsuppgifter ingår det även att omvärldsbevaka teknikutvecklingen i omvärlden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Leda, utveckla och förvalta design och arkitektur inom infrastrukturplattformar och Cloud Computing på operationell och strategisk nivå.

Kvalifikationer
 • Minimum kandidatexamen inom data- och systemvetenskap eller dokumenterade motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
 • Minst tre (3) års dokumenterad erfarenhet av arkitektur inom IT-infrastruktur, som t.ex. klient och datacenter, i en större organisation med geografisk spridning, varav minst ett (1) års dokumenterad erfarenhet med Cloud Computing (Azure, AWS eller Google Cloud), här under inkluderat teknisksäkerhet
 • Minst ett (1) års dokumenterad erfarenhet med agila arbetssätt som Lean/SAFe, Scrum, Kanban, DevSecOps, m.fl.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att snabbt skaffa dig en överblick samtidigt som du förstår viktigheten av detaljer. Du har ett lugnt humör och skapar balans i de arbetsgrupper du ingår i eller de team du leder, även om situationer ibland kan vara stressande. Du är tydlig och kan fatta beslut samtidigt som du är inlyssnande och reflekterar över olika perspektiv på en problemställning. Ansvaret för att utveckla dina team ser du som en självklarhet för att i samarbete skapa värde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Förmåner du som medarbetare har hos oss:
 • Fokus på "work-life-balance".
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning.
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling inom en rad områden som t.ex. ledarskap.
 • Gratis träningskort till träningsstudio i Enköping.
 • Tre timmars träning på arbetstid.
 • Ersättning för träningsskor upp till 1200 kronor vartannat år.
 • Träningsfaciliteter på arbetsområdet.
 • Flextid med möjlighet till heldagsuttag.
 • Arbetstidsreglering.
 • Fri arbetstelefon.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders inledande provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Enköping. Resor kan förekomma till andra orter i Sverige.
Tillträdesdatum: Tillträde snarast, efter överenskommelse. Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Upplysningar om befattningen
Fuktionschef Design Jimmy Sandgren, tel: 070 - 886 96 37

Information om rekryteringsprocessen

HR-generalist Angelina Lindgren, 073-853 82 62.

Fackliga företrädare
 • SACO-S - Carl Johan Pettersson
 • SEKO - Christian Hedberg
 • OFR/S - Clarence Arnstedt
 • ORF/O, OF Enköping - Magnus Johansson

Om enheten
Teknik och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) utvecklar och vidmakthåller Försvarsmaktens ledningsstödsystem i krig, kris och fred. Vår vision är att tillsammans leverera ledningsförmåga i världsklass för ett starkare försvar.

TVK Ledsyst tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enheten omfattar ca 150 befattningar och huvuddelen är lokaliserad i Enköping.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb