Systemutvecklare till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 28 juli 2021
Stängs
den 19 augusti 2021
Ref:
24839
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemutvecklare/systemarkitekt ansvarar du tillsammans med övriga på sektionen för att:
 • Ta fram strategier för olika systemlösningar
 • Implementera systemlösningar

Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra sektioner och avdelningar. Du kommer planera för hela flödeskedjan dvs. från idé till implementation och underhåll. Arbetet sker både självständigt och i grupp. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad och driver utvecklingen av de applikationer/system vi använder med nya funktioner, uppdateringar, prestandaförbättringar etc.

Det är av stor vikt att du har ett högt säkerhetsmedvetande och ansvarskänsla.

Kvalifikationer
 • Minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av systemutveckling
 • God förmåga att designa och dokumentera system som effektivt kan hantera stora datamängder
 • Mycket goda kunskaper i utveckling av serverprogramvara
 • God förmåga att samarbeta och även självständigt lösa uppgifter
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande
 • Högskoleutbildning eller motsvarande
 • God förmåga till modellering av dataflöden
 • God förståelse och erfarenhet av verktyg som Apache Spark, Hadoop, Kafka, Elastisearch, Kubernetes eller motsvarande teknologier
 • God förmåga till kartläggning och systemering av arbetsprocesser
 • Ett genuint intresse att läsa dig nya kunskapsområden
 • God förståelse om hårdvara gällande infrastruktur

Personliga egenskaper
Som person har du ett gott ordningssinne, är noggrann och känner ansvar för att driva dina arbetsuppgifter och ärenden framåt. Du har förmågan att kunna växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet vilket kräver att du är flexibel. Du är självgående och strukturerar själv ditt angreppsätt för att kunna lösa dina uppgifter. Du kommer att verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet och att du har hög säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är placerad på Försvarsmakten i Stockholm .Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tillträde snarast.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv " Systemutvecklare " i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-18. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb