Tekniker till Militära underrättelse-och säkerhetstjänsten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 28 juli 2021
Stängs
den 19 augusti 2021
Ref:
24840
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänstens fokus ligger i att utveckla och förvalta SharePoint miljö samt delaktig i hantering av applikationer och teknik som används i kontorsmiljö. Arbetet kan ske på annan ort, kortare perioder med kort framförhållning.

Arbetsuppgifterna innefattar arbete med:
 • SharePoint (utveckling och förvaltning)
 • Powershell
 • Microsoft produkter (Windows server, exhange, ad, sql, iss, Windows10)
 • Hårdvara (tunna klienter, virituella desktops, laptops, arbetsstationer)
 • Ärendehantering och dokumentation av supportärenden, informera om driftstörningar och övrig information
 • Arbete i planerade servicefönster under kvällar och helger
 • Arbete både aktivt och proaktivt, tillsammans med övriga i gruppen, säkerställa stabil applikations och klient drift både kortsiktigt och långsiktigt
 • Delta i projekt

Kvalifikationer
 • Mycket god erfarenhet av SharePoint miljöer (utveckling och förvaltning). Innehållshantering, Search, Design
 • Erfarenhet av Microsoft Windows Produkter tex. Exchange, AD , SQL, IIS
 • Powershell
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
 • Programmingskunskaper
 • Goda kunskaper om IT-säkerhet
 • Relevanta certifieringar
 • ITIL foundation

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och drivs av utmaningar. Du har förmågan att kunna växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet vilket kräver att du är flexibel samt prestigelös. Du behöver kunna arbeta självständigt och självgående samt ta ansvar för din uppgift. Du strukturerar själv ditt angreppsätt och driver dina processer vidare. Vidare har du en hög servicekänsla, social kompetens samt en god förmåga att organisera, strukturera och skapa helhetssyner. Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet och att du har hög säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är placerad på Försvarsmakten i Stockholm .Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tillträde snarast.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv " Tekniker inriktning SharePoint" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-18. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se .Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb