FRA

Systemutvecklare - Java

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 28 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
2754559
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ systemutvecklare som vill arbeta med att bidra till svensk underrättelsetjänst. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA är beroende av att kunna utveckla egna lösningar på komplexa problem. Just nu söker vi systemutvecklare till vårt team vars uppdrag är att utveckla och förvalta ett Hadoopbaserat system till stöd för FRAs underrättelseinhämtning till myndighetens uppdragsgivare. Vi tar ansvar för produktens hela livscykel och du kommer att arbeta i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Vi jobbar agilt och verkar för DevOps samt jobbar nära våra slutanvändare och har därmed ett nära samarbete med många interna kontakter.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom systemutveckling med fokus på Java, alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Den vi söker har erfarenhet och goda kunskaper i utveckling i Java. I övrigt har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För denna tjänst är det meriterande att ha erfarenhet av dessa tekniker:
  • Hadoop
  • Spark
  • Linux

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom vi jobbar i team där det förekommer att vi växlar mellan olika arbetsuppgifter och projekt. Rätt person för tjänsten drivs av att arbeta med komplexa frågor och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du gillar problemlösning och stimuleras av komplexa tekniska utmaningar samt håller dig lugn och stabil vis stressade situationer. Då vi arbetar nära våra slutanvändare söker vi dig som har lätt för att etablera och upprätthålla kontakter inom olika nivåer på myndigheten.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 50. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-08-15.
Referensnummer 3189/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb