Avance Metering söker Applikationskonsult

Rekryterare
Experis
Plats
Östersund
Annonserat
den 1 augusti 2021
Stängs
den 17 augusti 2021
Ref:
007a82fb-67da-43c5-85e5-144c98e7482c
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vi söker dig som är serviceinriktad, har ett stort tekniskt intresse och tycker om att ligga i framkant.

Avance Metering är ett svenskt IT bolag som utvecklar mätdatalösningar och programvaror till energibranschen. Vårt huvudkontor ligger i Östersund och vi ägs av kanadensiska Volaris Group / Constellation Software Inc. Vi på Avance Metering utvecklar produkter och lösningar som används i det dagliga arbetet hos många elnätsbolag i de nordiska länderna. Vi har tre huvudprodukter där vi bland annat erbjuder ett oberoende mätinsamlingssystem, där huvuduppgiften är att samla in data från smarta mätare, ett händelsestyrt kartbaserat verktyg som används för att samla in data samt övervaka och analysera eldistributörers nät samt ett mätvärdesdatabassystem som bland annat importerar, lagrar och exporterar mätvärden.

Om tjänsten
Som applikationskonsult på Avance Metering kommer du vara en nyckelperson mellan kund och våra produkter. Produkterna vi levererar till våra kunder är avancerade och kundspecifika, så rollen innebär att du arbetar med varierande uppgifter kopplade till kundens behov. Du arbetar i Oracle-databaser och i SQL där dina arbetsuppgifter innefattar bland annat installation, konfigurering, dimensionering samt dokumentation. Du jobbar med leverans, anpassning och tjänster runt de programvaruprodukter som utvecklas inom området Metering. Du testar och tar fram testspecifikationer och kommer även agera second linesupport åt frågor gällande produkten. Vidare arbetar du för att effektivisera kundernas arbete genom smarta kundanpassade kommunikations och protokollstandarder och medverkar vid framtagande av krav och specifikationer, rapporterar samt hålla utbildning inom produkten.

Om dig
Vi söker dig som är serviceinriktad, har ett stort tekniskt intresse och tycker om att ligga i framkant. Du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar. För att vara framgångsrik i den här rollen bör du ha jobbat i Oracle och du måste kunna SQL på dina fem fingrar. Du har en eftergymnasial utbildning inom IT eller energi (t ex energiingenjör, elingenjör eller systemvetare) Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk i ditt arbete och genomför dina arbetsuppgifter med god kvalitet. Som person är du lösningsorienterad och du motiveras av utmaningar och får energi av att lära dig nya saker. Din strävan efter att hela tiden utvecklas - i kombination med ditt driv, tålamod och att du är lösningsorienterad - hjälper det dig att se samband mellan problem och orsak. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Övrig information:
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Östersund/Jönköping/Linköping/Norrköping alt Remote
Lön: Enligt överenskommelse

Sök tjänsten i dag!
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. Du kommer att bli anställd hos Avance Metering. Vid frågor är du välkommen att kontakta Bruno Nilbert, 072-224 48 41 bruno.nilbert@avancemetering.com Du söker tjänsten genom att registrera dina kontaktuppgifter, laddar upp ditt CV och personliga brev Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så ansök så snart som möjligt! Sista ansökningsdag är 15 augusti

Vi ser fram emot att höra från dig!

Liknande jobb

Liknande jobb