Försvarsmaktens cyberförsvar söker stabschef

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 2 augusti 2021
Stängs
den 13 september 2021
Ref:
24898
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?
Inom Försvarsmaktens cyberförsvar söker vi nu en erfaren stabschef. Vi söker dig som är förtrogen med förekommande ledningsmetoder och stabsprocesser i Försvarsmakten och vill tillämpa det inom Sveriges cyberförsvar.

Om befattningen
Du ser övergripande till att ledningen av verksamheten sker strukturerat och stödjer chefen med
planering och uppföljning av gemensamma uppgifter. Du säkerställer samarbetet mellan
verksamhetens olika delar samtidigt som du leder ett antal civila och militära medarbetare med
ansvar för olika stödjande funktioner. Ditt arbete och den verksamhet du ansvarar för är
förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Kvalifikationer
* Officer (OF 2-3)
* Erfarenhet av att arbeta i central stab eller stab på OrgE
* Erfarenhet av att arbetsleda personal i stab
* Kunskap om Försvarsmaktens ekonomi- och redovisningssystem
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
* Kunskaper om Försvarsmaktens IT-system
* Erfarenhet av agil metodik

Personliga Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du behöver vara initiativtagande, strukturerad och van med att hantera många uppgifter samtidigt. Du har en god förmåga att samarbeta och att leda genom samverkan. Du är som person lyhörd och drivs av att utveckla ditt ledarskap och din
profession. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett
kritiskt och sakligt förhållningssätt.

Övrigt
Försvarsmakten kommer att erbjuda dig spännande och utmanande arbetsuppgifter samt goda
möjligheter till kompetensutveckling.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras innan anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester.Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom
Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma.
Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse.
Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-09-12.
Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 750614. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan"och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb