Försvarsmaktens Cyberförsvar söker innovativa analytiker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 2 augusti 2021
Stängs
den 13 september 2021
Ref:
24890
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu innovativa analytiker. Vi söker dig som har det som krävs för att aktivt bidra i Sveriges förmåga inom cyberförsvaret.
Våra analytiker förväntas kontinuerligt hålla sig uppdaterade kring hot- och sårbarheter inom ansvarsområdet. Huvuduppgiften är att producera olika former av analyser som bidrar till rätt åtgärder inom defensiva och offensiva cyberoperationer. Det kommer finnas möjlighet att påverka rollen utifrån verksamhetens behov, dina kompetenser och intressen exempelvis mot specialist eller generalist. Kontinuerlig kompetensutveckling är en förutsättning för att lyckas i uppdraget.
Vi söker dig som etablerat dig på arbetsmarknaden, eller är nyutexaminerad i början av din karriär, inom IT-säkerhet. Din bakgrund styr hur du kommer bidra i uppdraget och vidareutvecklas yrkesmässigt.
Arbetsuppgifterna bestå av att:
- följa och upprätthålla kunskap om kvalificerade hotaktörer och sårbarheter
- producera och presentera analyser eller andra typer av beslutsunderlag
- metodutveckla inom inhämtning, bearbetning, analys och rapportering
- delta i verksamhetens kontinuerliga utveckling- och förbättringsarbete
- omvärldsbevaka inom eget ansvarsområde

Kvalifikationer
Officer (OF 1-2), specialistofficer (OR 6-7) eller civil högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet.
Mycket goda kunskaper inom IT- och internetrelaterad teknik.
Erfarenhet av extrahering, sammanställning och analys av data från olika källor.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.Körkort B.
Meriterande
Akademisk examen med teknisk inriktning, gärna inom IT-säkerhet.
Erfarenhet av programmering och scriptspråk.
Erfarenhet av Unix/Linux-miljö samt datornätverk och kryptering.
Kunskaper om hotaktörer och sårbarheter inom cybermiljön.
Kunskaper i andra språk utöver svenska och engelska.
Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst eller brottsutredande myndighet.
Certifieringar inom IT, exempelvis CISSP eller GIAC.
Personliga kvalifikationer
Du är en innovativ lagspelare som tar ansvar för att bidra till efterfrågat resultat och god arbetsmiljö ur ett helhetsperspektiv. Med hög integritet, lyhördhet och precision kan du agera både självständigt och i grupp. Du är genuint intresserad av IT-säkerhet och kan prioritera mellan operativt resultat och eget lärande samt förändringsbenägen. För att trivas behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och tillämpar ett kritiskt och sakligt förhållningssätt.
Övrigt
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess.Urvalsprocessen kommer att kompletteras med befattningsrelaterade tester. Anställningsform,tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Placeringsort,Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se. Din ansökan vill vi ha senast 2021-09-12. Ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 745313. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb