Försvarsmaktens cyberförsvar söker analytiker till Security Operations Center

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 2 augusti 2021
Stängs
den 13 september 2021
Ref:
24901
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?
Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu analytiker till Security Operations Center. Vi söker dig som
har erfarenhet av att arbeta i en SOC med SIEM, analys och incidenthantering och vill utvecklas både i rollen och med tekniken.

Den roll du kan fylla hos oss avgörs av din erfarenhet och dina kunskaper. Vi växer och du kan varamed att påverka allt från processer till teknik och verktyg.
Du kommer att analysera och utreda händelser i Försvarsmaktens IT-system som kan vara resultatet av en mycket kvalificerad aktör. Du kommer att föreslå och vidta åtgärder i systemen för att uppnå givna mål. Du kan till exempel komma att incidenthantera intrångsförsök eller analysera skadlig kod och sårbarheter som kan påverka Sveriges försvarsförmåga. Du kan komma att få göra säkerhetsgranskningar och rapporter på produkter. Alla medarbetare är med och utvecklar våra metoder, playbooks och arbetsprocesser.

Kvalifikationer
* Minst tre års arbetslivserfarenhet av arbete i en liknande roll i till exempel en SOC eller ett CERT-team.
* Högskoleutbildning inom IT- eller informationssäkerhet eller bedömd motsvarande kunskap.
* Dokumenterad erfarenhet av att arbetat med logganalys IDS/IPS och IT-säkerhetsincidenter med stöd av SIEM-system.
* Grundläggande programmeringskunskaper i något program- eller skriptspråk som Python, Perl eller Bash.

Meriterande
* Erfarenhet av arbete med TheHive och CORTEX.
* Erfarenhet av MISP och YARA.
* Erfarenhet från att delta i CTF-utmaningar, bug bounties, eller öppen källkodsprojekt.
* Vi ser en CISSP eller GIAC-certifiering som meriterande för tjänsten.

Personliga kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en god förmåga att samarbeta och
samverka med andra och det förutsätts att du är självgående och bekväm med att arbeta
självständigt med dina arbetsuppgifter. Du behöver vara analytisk och noggrann.
För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och
sakligt förhållningssätt.

Övrigt
Försvarsmakten kommer att erbjuda dig spännande och utmanande arbetsuppgifter samt goda
möjligheter till kompetensutveckling.För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras innan anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster
inom området som omfattas av sekretess.Anställningsform tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma.Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse.Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-09-12.
Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 760311. Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb