Enhetschef IT Drift och Infrastruktur

Rekryterare
Experis
Plats
Arboga
Annonserat
den 2 augusti 2021
Stängs
den 21 augusti 2021
Ref:
30dae3e6-8f77-4c47-9749-2e5dbc700dc0
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision "Rätt materiel för ett starkare försvar" ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Har du flerårig ledarerfarenhet inom IT drift och Infrastruktur? Drivs du av ett coachande ledarskap och av att skapa förutsättningar för dina medarbetare att lyckas i sitt arbete? Då är detta en spännande utmaning för dig!
Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en spännande tid där du som Enhetschef över IT drift och Infrastruktur kommer att vara en nyckelperson i att skapa en mer dynamisk organisation.

Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas. Du kommer bli en del av ett kompetent och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

IT-staben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-staben ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV. Inom detta område ska IT-staben företräda myndighetens uppfattning samt bistå myndighetsledningen, GD/ÖD med att styra och leda myndighetens verksamhet i fullföljandet av sitt uppdrag.

Arbetsuppgifter
Som Enhetschef ansvarar du för att upprätthålla en ändamålsenlig, stabil och säker IT drift samt för utveckling och förvaltning av IT- infrastruktur i egen drift. Du leder och fördelar arbetet inom din enhet som består av ca 7-10 medarbetare. I rollen ingår strategisk och taktisk planering av arbetet inom enheten, budget och prognosarbete. Du har också en operativ roll där du agerar bollplank och tillsammans med ditt team genomför förändringar och annat driftsrelaterat arbete. Vidar har du har ett nära ledarskap som präglas av att coacha och skapa förutsättningar för dina medarbetare. Vid behov stödjer du planering och genomförandet av upphandlingar samt uppföljning av avtal.
Enhetschefen representerar IT staben och övriga FMV både internt och externt. Som chef företräder du myndigheten enligt FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har ett verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Vi söker dig som
Du har minst 5 års aktuell och dokumenterad ledarerfarenhet inom IT-drift och infrastruktur för en komplex och kritisk IT-miljö, gärna inom egen drift. Det är därtill en fördel om du även har erfarenhet av outsourcad IT-drift och infrastruktur. Du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och minst 3 års dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete med tillhörande
förändringsledning. Du har akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi tror att du har erfarenhet av arbete inom myndighet och/eller statlig förvaltning. Vi tror att dina kunskaper inom IT-säkerhet, upphandlingar enligt LOU/LUFS och Försvarsmaktens krav på säkerhetsfunktioner (KSF) kommer hjälpa dig att lyckas i rollen som Enhetschef.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift samt innehar körkort B.
Som chef på FMV har du en personlig mognad, är stabil och ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete, och skapar genom ditt ledarskap delaktighet. Du har förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du sätter tydliga mål,ramar och förväntningar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartner. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter. Du är relationsskapande och främjar samarbete genom att vara ärlig och transparent i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Arboga. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Pia Boström, pia.bostrom@se.experis.com, 0703-14 68 66.

Sista ansökningsdag är 2021-08-18.

Välkommen med din ansökan! Kontakt och intervjuer sker från augusti.

Liknande jobb

Liknande jobb