IT-lösningsarkitekt med fokus säkra och effektiva dataflöden

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 2 augusti 2021
Stängs
den 13 september 2021
Ref:
24920
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du leda utvecklingen av en modern it-arkitektur med effektiva dataflöden för Försvarsmaktens materielhantering och logistikflöden, funktioner som måste fungera i alla konfliktnivåer, från fred till väpnat angrepp? Hos oss får du en nyckelroll i att leverera lösningar som gör nytta; att information finns tillgänglig när den behövs!

Vi ser att du har arbetserfarenhet som it-arkitekt eller lösningsarkitekt. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du är noga med detaljer. För dig är användarupplevelsen av ett it-system och interaktionen mellan nyttjaren och system viktig.

Du hittar problem men är samtidigt kreativ i att finna lösningar. Du är pedagogisk och kan förklara komplexa nulägen och lösningsförslag på ett enkelt och tydligt sätt. Du behärskar viktiga arkitekturstilar och mönster och kan dokumentera olika typer av modeller.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tillsammans med Product Manager Logistik och verksamhetsarkitekter förstå vilka förmågor en specifik produktportfölj ska stödja, definiera vision och mål kring en produktportfölj

 • Ta fram strategier och designförslag hur olika dataflöden ska definieras och hur stödjande it-system ska byggas, baserat på verksamhetens behov av information samt på designregler och informationssäkerhetskrav

 • Leda utveckling och införandet av beslutad design

Kvalifikationer
 • Minimum kandidatexamen inom datavetenskap, systemvetenskap och/eller systemutveckling, eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig inhämtad kompetens
 • Minst tre (3) års arbetserfarenhet av att arbeta som lösningsarkitekt eller i motsvarande roll i en större organisation som finns på flera orter och där en av dina arbetsuppgifter varit att dokumentera olika typer av modeller som används inom it-arkitektur

Meriterande
Vi ser gärna att du har något av följande med dig i bagaget, men det är inget krav att ha erfarenhet från något av detta:
 • Arbetserfarenhet som it-arkitekt för logistiksystem och/eller PLM-system
 • Erfarenhet från UX-design
 • Erfarenhet av informations- och dataobjektsmodellering
 • Utbildning och/eller arbetserfarenhet av logistik och materielhantering
 • Certifierad it-arkitekt Master eller motsvarande certifiering
 • Arbetserfarenhet av förbättringsmetodiken Six Sigma
 • Arbetserfarenhet med agila arbetssätt, t ex Lean, SAFe, DevSecOps

Personliga egenskaper
Du har lätt för att samverka med andra och du har förmåga att leda men också att ingå i team som leds av andra. Andra uppfattar dig som lösningsfokuserad och att du ger energi; du motiverar och engagerar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Förmåner du som medarbetare har hos oss:
 • Fokus på "work-life-balance"
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling
 • Gratis träningskort till träningsstudio i Enköping
 • Tre timmars träning på arbetstid
 • Ersättning för träningsskor upp till 1200 kronor vartannat år
 • Träningsfaciliteter på arbetsområdet
 • Flextid med möjlighet till heldagsuttag
 • Arbetstidsreglering

Övrigt
 • Befattningen är tillsvidareanställningar som inleds med 6 månaders provanställning. Provanställning utgår om du redan är tillsvidareanställd i Försvarsmakten.
 • Sysselsättningsgrad: Heltid
 • Tillträdesdatum: Tillträde snarast, efter överenskommelse
 • Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal
 • Placeringsort: Enköping
 • Resor förekommer regelbundet i tjänsten och då främst till Stockholm

För upplysningar om befattningen kontakta:
Sektionschef Catharina Lundberg, tel 072-9640591
Information om rekryteringsprocessen

HR-generalist Angelina Lindgren, 073-853 82 62

Fackliga företrädare
SACO-S - Carl Johan Pettersson
SEKO - Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt
ORF/O, OF Enköping - Magnus Johansson

Om enheten
Teknik och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) utvecklar och vidmakthåller Försvarsmaktens ledningsstödsystem i krig, kris och fred. Vår vision är att tillsammans leverera ledningsförmåga i världsklass för ett starkare försvar. TVK Ledsyst tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enheten omfattar ca 150 befattningar och huvuddelen är lokaliserad i Enköping. Inom TVK Ledsyst finns Logistiksystemsektionen, en sektion i stark utveckling där fler nya befattningar finns lediga att söka, som denna befattning som lösningsarkitekt.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-09-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb