IT-arkitekt SAP

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 augusti 2021
Stängs
den 7 oktober 2021
Ref:
0d0cd978-1a53-4b1a-b1ef-71b437691505
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ - årets grönaste varumärke 2020!

IT-arkitekt SAP

Som IT-arkitekt SAP kommer du att Ingå i ett produktteam på ca 6-7 personer inkl. produktägare som ansvarar för applikationer kring asset management för fordon där bland annat SAP för underhåll och logistik ingår i leveransen. Teamet driver och genomför roadmapen för området med livscykelhantering, omvärldsbevakning och utvärdering av ny teknologi och tjänster.

Förutom att vara hands-on och implementera lösningar i SAP kommer du ha primärt fokus på att axla arkitektrollen för teamet och tillsammans med områdets domänarkitekt arbeta med arkitekturfrågor kross-produktteamen, ingå i ett stewardship för arkitektur som samlar arkitekter från alla leveransområden samt arbeta med målarkitektur/målbilder för portföljen. I ditt arbete som arkitekt för produktteamet kommer du bland annat driva arkitekturella utvärderingar (tex nya teknologier/verktyg) och prototyper), ta fram lösningsarkitektur tillsammans med andra teammedlemmar, ansvara för att framtidssäkra lösningar, löpande kunskapsöverföring inom arkitektur & helhet.

Några av dina viktigaste uppgifter:

- arkitektur för integration, lösningar i SAP (underhåll och logistik)

- konfigurering av nya SAP-lösningar samt anpassningar av gamla lösningar

- tekniska prioriteringar av backlog tillsammans med teamet​

- kommunicera och förankra arkitekturella ​principer (målarkitektur)​

- arbeta med arkitekturfrågor kross-produktteamen

- kunskapsöverföring inom arkitektur & helhet​

- tillsammans med teamet driva områdets roadmap

- delta i etableringar av nya verksamheter och dotterbolag

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har ca 7 års relevant jobberfarenhet från att implementera SAP-lösningar och från SAPs moduler för underhåll, logistik, lager eller inköp. Vidare har du erfarenhet av lösningsarkitektur och IT-arkitektur och från integrationslösningar som inom SAP.

Du är van att hantera externa leverantörer, du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och arbetar metodiskt. Vi uppskattar din uthållighet och erfarenhet av att ta dig an komplexa utmaningar på ett systemerat sätt.

Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter av agila metoder liksom erfarenhet av att driva arbete enligt MVP-principer. Vi förväntar oss att du har högskoleexamen samt att du talar svenska och engelska obehindrat.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult salle.nilsson@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande - framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Liknande jobb

Liknande jobb