Polismyndigheten

Erfaren systemutvecklare till polisbilarnas IT-system

4 dagar kvar

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 6 augusti 2021
Stängs
den 21 september 2021
Ref:
C60572/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bidra till att polisbilarna och poliserna i yttre tjänst har bästa tänkbara IT-system? Vi söker nu systemutvecklare som är redo för en större uppgift!

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Vi söker nu en erfaren systemutvecklare med fokus på Java som vill bidra till att utveckla polisens IT-stöd inom den operativa verksamheten. Övergripande är våra största utmaningar att effektivisera polisernas dagliga arbete och frigöra tid för poliserna ute på fältet. För detta behövs smarta och användarvänliga applikationer samt andra digitala verktyg. Genom ett framgångsrikt och nära samarbete med verksamheten har vi kommit en bra bit på väg och vi hoppas nu att du vill vara med på den fortsatta resan.

Trafiksystem

Produktgruppen Trafiksystem är en del av sektionen Operativa verksamhetssystem och ansvarar för att utveckla och förvalta produkter för polisbilar, mobiler och serverapplikationer. Produkterna är av verksamhetskritisk betydelse och skapar viktiga förutsättningar för polisens dagliga arbete. Våra system används dagligen i polisens utryckningsfordon, av poliser i yttre tjänst samt ledningsfunktioner. Nyligen utvecklade gruppen en mobil applikation för avrapportering av trafikolyckor, och vi befinner oss just nu i en spännande fas där vi utvecklar den tekniska plattformen för polisbilen.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett engagerat och tvärfunktionellt team med kompetenser inom bl.a. systemutveckling, uppdragsledning, testning och UX-design. Teamet utvecklar spännande produkter i teknisk framkant som är kritiska för polisens operativa verksamhet. På våra produkter ställs höga tekniska och säkerhetsmässiga krav, och teamet har ett helhetsansvar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av produkterna.

Vi har slutanvändarnas upplevelse i fokus och utveckling sker utifrån verksamhetens behov, det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten. Rollen innebär även samarbete med andra grupperingar inom IT-avdelningen som specialister inom IT-säkerhet, andra utvecklingsteam och ansvariga för drift och infrastruktur. Därutöver finns det interna forum för samarbete och inspiration som ser till att våra systemutvecklare kan utbyta erfarenheter med varandra och säkerställa att vi bygger lösningar som fungerar ihop.

Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till att effektivisera polisernas dagliga arbete ute i fält. Vi sätter därför ett stort värde till ditt engagemang, nyfikenhet och vilja att lära dig nytt, samtidigt som du även gärna delar med dig av din kunskap i samarbetet med kollegorna. Teamet står nu inför en spännande tid där vi har många viktiga uppdrag framför oss, bl.a. utveckling av den nya tekniska plattformen för polisbilen. Hos oss får du jobba med avancerad teknik och utveckla högkvalitativa lösningar som gör skillnad på riktigt i polisernas vardag, så tveka inte att söka, skicka in din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Mångårig och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, företrädesvis med Java/JavaEE
 • Erfarenhet av Linux
 • Erfarenhet av MySQL
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

  Meriterande
  Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet kring följande:

 • JavaScript/TypeScript, gärna med ramverk så som Angular, Vue.js eller React
 • Jenkins eller liknande

 • Det är i övrigt meriterande om du har erfarenhet kring något av följande:
 • SSL och certifikatshantering
 • JBoss
 • Arbete med apputveckling till mobiler, förträdesvis iOS med Swift/Swift UI
 • Docker

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är lyhörd och noggrann och trivs lika bra med att arbeta självständigt som tillsammans med andra. Vi ser vidare att du är en god kommunikatör, med förmåga att vara tydlig och prestigelös samt att du värnar om ett gott samarbetsklimat, med en tydlig ambition att driva arbetet framåt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet.

Kontaktpersoner

Tereza Montalvo Tf. gruppchef 073-8015541 tereza.montalvo@polisen.se Emil Bengtsson HR-konsult emil.bengtsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult, Emil Bengtsson via emil.bengtsson@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb