Problem leader/analytiker till Systemförvaltningsenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 10 augusti 2021
Stängs
den 20 september 2021
Ref:
24960
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är du välkommen att söka till oss.

Tillsammans med ca 15 st duktiga och kompetenta kollegor som har stor kunskap inom ITIL, testledning och projektledning kommer du att driva ärenden samt utveckla och förbättra processer inom problemprocessen. Du har tillsammans med problem manager ansvar för problemhanteringen på SFE och kommer att agera expert inom området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Följa upp och driva på problemärenden.
• Medverka till att förändra/förbättra nuvarande problemprocess och arbetssätt.
• Ansvara för rutinbeskrivningar och utbildning i processen.
• Säkerställa informationsspridning från processen till berörda parter.
• Utveckla och analysera rapporter för kontroll och uppföljning.

Rollen innebär ett nära samarbete med ansvariga för bl.a. incident-, change- och releaseprocesserna.

Om verksamheten
SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Vi erbjuder dig
Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar. Sektionen du kommer att tillhöra har bred kompetens både på en funktionell- och teknisk nivå där det dagligen utbytes kunskap inom teamet och sektionen. Du får möjlighet att växa in i rollen och ta nya uppgifter allt eftersom.

Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens.
• Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
• Djup kunskap och förståelse för ITIL-ramverket.

Meriterande
• Erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling.
• Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer.
• Erfarenhet av IT-säkerhet.
• Erfarenhet från förvaltning av komplexa IT-system, gärna SAP eller annat affärssystem.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Vi söker dig som vill skapa ordning och struktur och som har öga för detaljer likväl som helheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde snarast eller enligt ök.
Arbetsort: Enköping.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef Karin Björkström 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
Per Hosinsky, SACO,
Niklas Karlsson, OFR/S,
Mikael Wallo, OFR/O,
Matz Felix, SEKO,
Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb