Civil teletekniker inom fält-, växelsystem

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Skövde, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 20 augusti 2021
Stängs
den 21 september 2021
Ref:
24741
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemsförband (FMTIS) söker tekniker med inriktning mot Försvarets fältsystem, växelsystem med placering i Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll av Försvarsmaktens fältsystem och växelsystem. Fältsystemet innefattar bland annat lös och fordonsinstallerad radio-, tele, och datautrustning samt antenner och kablage. Växelsystemet innefattar internväxel och kopparnät inom försvarsmakten. Arbetet utförs oftast i arbetslag och i enstaka fall enskilt.

Om verksamheten
FMTIS har fem genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, där vi tillhör GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, elmek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.

Genomförandeavdelningen (GA) Skövde består av två sektioner, en Telesektion och en IT-sektion. Vid avdelningen är det i dag ca 30 anställda.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid
 • Möjlighet att få ett baspaket med träningskläder samt ersättning för träningsskor
 • Bra balans mellan arbete och fritid då vi tillämpar flextid, samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Gymnasial utbildning inom området el, tele/data och eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdig
 • B-körkort

Meriterande
 • Yrkeserfarenhet inom områdena el, tele-, nätverks-, och datakommunikation
 • Yrkeserfarenhet inom kopparnät
 • Militär erfarenhet.
 • Godkänd torn- och mastutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och noggrann och som trivs med stort eget ansvar, du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Vi ser även att du har viljan och nyfikenheten att utvecklas inom teknikområdet.

Övrigt
I Försvarsmakten benämns befattningen Teleingenjör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tjänsten är en heltidstjänst.

Då arbete på hög höjd kommer ske kommer ansökan behöva kompletteras av slutkandidater enligt AFS 2019:3, "Medicinska kontroller i arbetslivet, Klättring med stor nivåskillnad"

Arbetsort: Skövde

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Sektionschef Emil Mellblom Brännhult, 0701-49 12 21. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist NAMN, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Per Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb