Software Asset Management konsult

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm, Göteborg, Malmö eller valfritt Atea-kontor
Annonserat
den 19 augusti 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Ref:
148147
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som Software Asset Management konsult med fokus på licensoptimering inom Software och Cloud. Du kan arbeta från Stockholm, Malmö, Göteborg eller något av Ateas övriga lokala kontor. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som SAM-konsult på Atea ansvarar du för att proaktivt hjälp både nya som befintliga kunder att på bästa sätt få kontroll över sina mjukvarutillgångar samt optimera deras investeringar i mjukvara och molntjänster. Du utgår från Ateas kontor och kommer att arbeta på plats eller remote hos våra kunder, stora som små, inom både offentlig samt privat verksamhet. Du kommer att agera rådgivare och vara involverad i hela livscykelhanteringen såsom uppstart, implementation, analys, löpande förvaltning och utveckling.

Som SAM-konsult på Atea arbetar du dagligen med kunder, kundansvariga säljare, specialistsäljare och mjukvarutillverkare.

Du erbjuds en utvecklande roll där du arbetar i ett stort och framgångsrikt SAM team där vi tillsammans proaktivt och ständigt utvecklar vårt erbjudande utifrån våra kunders olika behov.

"Det bästa med mitt jobb som SAM-konsult är att hjälpa våra kunder att få kontroll och känna sig trygga i den komplexa värld som licens- och programvaruhantering innebär. I vårt SAM team har vi tillsammans bred kunskap och jobbar med allt ifrån att hålla koll på licenser till att ta fram långsiktiga strategier och planer" Maria Lindhagen, SAM-konsult Stockholm

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som SAM-konsult ser vi att du är analytisk person som tar eget ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina kunder och processer.

Du bör även ha förmåga att
  • Sätta dig in i kundernas verksamhet
  • Varaanalytisk
  • Initiera arbete
  • Presentera och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt

För att lyckas i tjänsten som SAM-konsult bör du ha följande kunskaper :
  • Arbetat som SAM-konsult eller SAM-ansvarig eller erfarenhet av arbete med licenser
  • Flytandesvenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande:
  • Fördjupad kunskap och erfarenhet rörande Oracle-licensiering
  • Certifiering liknande: CSAM eller ISO 19770-2
  • Erfarenhet av licenshanterings verktyg
  • Kunnig och certifierad inom Microsofts licensmodeller och avtal

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Stafström, Chef Software Services, via camilla.stafstrom@atea.se alternativt telefonnummer 072-561 80 23. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb