Business Intelligence Developer

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö, Helsingborg, Kristianstad
Annonserat
den 30 april 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Ref:
147993
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetar du idag som konsult inom Analytics och Data Management och är redo för en utmaning? Trivs du med att arbeta nära kund och har en förmåga att skapa starka kundrelationer samt bryta ny mark där du erbjuder våra kunder lösningar som skapar både värde och nytta? Brinner du för att skapa värde i organisationer och hjälpa dem bli datadrivna i sina beslut? Just nu söker vi på Atea Region syd dig som vill jobba som Business Intelligence Developer och därmed bli en viktig kugge i vår satsning på området . Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
Ett av Ateas satsningsområde är Analytics där vår målsättning är att bli ledande. Du kommer att vara en del av teamet Information & Data Analytics som ingår i Ateas affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics , verksamhetsutveckling, förändringsledning, IT-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet. I din roll som Business Intelligence Developer kommer du jobba konsultativt och verksamhetsnära med att hjälpa våra kunder med analys och verksamhetsstyrning. Det innebär att du kommer att utveckla beslutsstöd med hjälp av Microsoft Power BI och/eller Tablaue, analysera data och arbeta med datalager men även ha nära kunddialoger. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

För att lyckas i rollen ska du:
  • Arbetat minst ett par år med BI med data modellering och data visualisation
  • Ha goda kunskaper inom Microsoft Power BI samt ev Tablaue och/eller QlikView/Sense, datalager, SSAS och SSIS
  • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
  • Meriterande med erfarenhet av .Net, Azure Data Factory, Azure Databricks, Azure SQL, LogicApps

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Med god erfarenhet inom BI är du självgående inom området och du brinner för att utvecklas inom området Analytics

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Somrell, konsultchef Information Management, på tomas.somrell@atea.se alternativt telefonnummer 046-16 34 59. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb