Data Engineer/BI Developer

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö, Helsingborg, Kristianstad
Annonserat
den 30 april 2021
Stängs
den 3 oktober 2021
Ref:
147992
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetar du idag som konsult inom Analytics och Data Management och är redo för en utmaning? Trivs du med att arbeta nära kund och har en förmåga att skapa starka kundrelationer samt bryta ny mark där du erbjuder våra kunder lösningar som skapar både värde och nytta? Brinner du för att skapa värde i organisationer och hjälpa dem bli datadrivna i sina beslut? Just nu söker vi på Atea Region syd dig som vill jobba som Lösningsarkitekt inom Analytics och därmed bli en viktig kugge i vår satsning på området . Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
Ett av Ateas satsningsområde är Analytics där vår målsättning är att bli ledande. Du kommer att vara en del av teamet Information & Data Analytics som ingår i Ateas affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics , verksamhetsutveckling, förändringsledning, IT-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet. Du är en erfaren konsult som brinner för att tillsammans med våra kunder lösa problem och förbättra dess verksamhet genom strategiska och operativa förbättringar och hållbara lösningar. Du ansvarar för att hjälpa kunder med deras BI- & Analyticsstrategi och utveckla lösningar med syftet att skapa möjligheter för våra kunder att fatta bättre affärs- och verksamhetsbeslut. Du får möjlighet att arbeta med Ateas omfattande kundstock med många spännande kunder i olika branscher.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter;
 • Designa, modellera och integrera data från strukturerade- och ostrukturerade datakällor
 • Analys av data och datakvalité
 • Arbete med datalager, utveckla kunders lösning och förmåga inom Data Management. Det kan vara i form av datamodellering, ETL/ELT, data lake etc.
 • Utveckla beslutsstöd och datavisualisering med tillhörande verktyg (Microsoft Power BI, Tableau etc.)
 • Var aktiv tidigt i kunddialoger tillsammans med säljare till att arbete med projekt och vidareutveckling.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du arbetar både självgående och ingår i teamleveranser. Du trivs med att ta dialoger med kunder gällande deras behov och anpassar lösningen utifrån önskemålen. Du gillar att se nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Du anser att problem är till för att lösas och har förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor. Genom din lyhördhet och kommunikationsförmåga lyckas du väl att samarbeta med andra. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

För att lyckas i rollen ska du:
 • Arbetat flera år med Analytics och BI i gemensam samverkan för kund
 • Erfarenhet av Azure Data Factory, Azure Data lake, Azure SQL, SSAS, SSIS
 • Kunskap inom andra molnleverantörer än Azure, såsom Google och AWS är meriterande
 • Ha goda kunskaper inom Microsoft Power BI och/eller Tableau, QlickSense/View
 • Praktisk erfarenhet av C# / .Net Frameworks, Python, Databricks, Kafka, Airflow och bakgrund som systemutvecklare
 • Ha erfarenhet från både teamleveranser samt egna uppdrag som bedrivs självständigt
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Somrell, konsultchef Information Management, på tomas.somrell@atea.se alternativt telefonnummer 046-16 34 59. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb