FRA

DevOps ingenjör Linux

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 23 augusti 2021
Stängs
den 17 oktober 2021
Ref:
2766747
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med design och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som DevOps ingenjör med inriktning mot Linux hör du till avdelningen för teknik. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla nya system och förmågor för att stödja svensk underrättelseverksamhet. I rollen som senior DevOps ingenjör kommer du att designa olika lösningar, vara med i utvecklingsarbetet och förvaltning i ditt team. Du är därmed med i hela projektcykeln från kravställning, design, utveckling och förvaltning. Du kommer ha mycket kontakt med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Det är ett högt fokus på IT-säkerhet och du kommer vara med och granska framtagna lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker sig som har:
 • Högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
 • Arbetat minst fem år med utveckling och/eller systemadministration av Linuxsystem och innehar aktuell och gedigen kunskap på området
 • Goda kunskaper kring servrar, systemadministration och integration
 • Goda kunskaper inom IT-säkerhet
 • Kunskap inom virtualisering
 • Kunskap om nätverksutrustning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
 • Python eller andra programmeringsspråk
 • Openshift och containerlösningar
 • Hadoop
 • Elastic
 • Scripting i t.ex. puppet, Ansible eller andra verktyg för automation

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en lojal och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Med stort lugn och uthållighet tror vi att du med dina specialistkunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta på tills resultat är uppnådda. För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter för att nå gemensamma mål. Vi tror även att du är serviceinriktad och har en vilja och ett intresse att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi kommer att intervjua löpande så tveka inte att inkomma med din ansökan.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-10-17.
Ange diarienummer 2.1.2:4117/20 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb