Systemförvaltare till barn- och utbildningsförvaltningen

Rekryterare
Experis
Plats
Ekerö
Annonserat
den 24 augusti 2021
Stängs
den 4 oktober 2021
Ref:
369371a1-a95d-4efd-92c4-0e6d0b7f2f18
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant - och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld - och vi ser fram emot din ansökan.

BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGENS STAB arbetar stödjande gentemot förvaltningens olika verksamhetsområden (Förskola, Skola, Central elevhälsa, Matproduktion samt Centrum för vuxenutbildning, arbete och gymnasium). Staben håller ihop nämndprocessen och gör underlag till barn- och utbildningsnämnden. Staben leder och deltar i olika utvecklingsprojekt, genomför utredningar och utvärderingar, driver kvalitetsarbete samt handlägger och administrerar ärenden. Staben har många medborgarkontakter samt kontakter med olika förskolor/skolor och huvudmän.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en systemförvaltare som tillsammans med en kollega och staben ansvarar för barn- och utbildningsförvaltningens (BUF) system. I förvaltningen använder vi olika IT-stöd när det gäller t ex pedagogisk lärplattform, administration, avgiftshantering, ersättning, journalhantering för elevhälsan, schemaläggning, dokumentation m.m.

I rollen som systemförvaltare stöttar, samordnar, koordinerar och utvecklar du förvaltningens system. Du samarbetar tätt med kommunens IT-enhet och förvaltningens olika enheter och avdelningar samt externa leverantörer. Tjänstens uppdrag är att genom systemförvaltning, support och systemadministration skapa nytta för våra användare så att de i sin tur kan bedriva sina verksamheter på ett kvalitativt och rättssäkert.

Som systemförvaltare ingår bland annat användaradministration, support, dokumentation och statistikuttag men också uppgraderingar/uppdateringar, felsökning och problemlösning.

Arbetet innebär också framtagande av nya rutiner, inhämtande av behov från verksamheterna, samordning av olika införandeprojekt och implementeringar, konfiguration av nya moduler och lösningar samt planering och genomförande av utbildning för användare. Samverkan löper som en röd tråd genom alla arbetsuppgifter.

Som systemförvaltare kommer du att delta i olika projekt på uppdrag av BUF. Du ingår i förvaltningens stab och rapporterar till stabschef.

Förvaltningen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och du kommer att ha en viktig roll i det pågående arbetet för att tillsammans med staben utveckla systemförvaltningen inom BUF.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning med IT-inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren prövar likvärdig. Du har erfarenhet av kvalificerat IT-arbete, gärna inom den offentliga sektorn och är bra på att tillägna dig information, såväl teknisk som verksamhetsspecifik och kan omsätta det i handling. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Tieto, Unikum och Office 365/teams.

Som person är du flexibel och drivande samtidigt som du har god förmåga att skapa nätverk och samverka med andra. Du trivs med att ha många kontaktytor. Du är ansvarsfull och kan jobba strukturerat även när vissa delar är under uppbyggnad runtomkring. Din analytiska förmåga hjälper dig att se IT- och systemfrågorna i förhållande till den helhet som förvaltningens uppdrag innebär samt till kommunen som helhet. Vidare ser vi att du har en pedagogisk förmåga för att knyta ihop verksamhetens mångfacetterade behov med en enhetlig IT-och systemmiljö. Du uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt i svenska och är bra på att hantera ett högt och varierande arbetstempo med förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsormen är heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Ekerö Kommun med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Boström, pia.bostrom@se.experis.com, 0703 14 68 66

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Sista ansökningsdagen är den 23 oktober men vänta inte med din ansökan då intervjuer kan komma att ske löpande.

Om Ekerö kommun
Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun - där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina. Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

Liknande jobb

Liknande jobb