Scrum Master/IT-specialist till Skandia

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 augusti 2021
Stängs
den 30 september 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skandia accelererar, och nu finns möjligheten för dig att vara med under den spännande transformationsresan. Vill du vara med och forma Skandias framtid? Då kan detta vara rätt nästa steg för dig! Vi söker nu en Scrum Master/ IT-specialist för området basplattformaroch som vill leda arbetet framåt inom infrastruktur.

Om tjänsten

Som Scrum Master kommer du att arbeta aktivt med att förbereda och leda planeringar och det agila arbetet. Du kommer bidra med att skapa arbetsro, underlätta kommunikation, koordination och samarbete både inom teamet, men också mellan team, utvecklingståg och verksamhet. I rollen ansvarar du för teamets kontinuerliga utveckling och kunskapsspridning. Skandia arbetar enligt principen "you build it you run it" vilket innebär att teamet har ansvar för både nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av plattformar och system.

I denna roll är du både Scrum Master över ett agilt och autonomt team samt en specialist som kan hjälpa till med leverans inom området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • Leda teamet som Scrum Master och ansvara för teamets planering och att leveranser håller god kvalitet i nära samarbete med teamets PO (Product Owner)
  • Arbeta tillsammans med övriga Scrum Masters och produktledningen för att löpande effektivisera processer och leveranser
  • Driva features som är framtagna i samråd med team och PO
  • Coacha teamet att omfamna och tillämpa agila principer
  • Facilitera scrum-event
  • Coacha teamet att maximera prestation när det kommer till kvalitet och förutsägbarhet
  • Vara en del av leveransen i din delade roll som specialist

Du kommer att ingå i teamet för Technical Platforms och blir en del av ett engagerat och positivt gäng som utvecklas både som grupp och som individer. Mycket är på gång inom området och Skandia satsar inom IT på vidare- samt nyutveckling av produkter och tjänster inom Server- och lagringsplattformarna samt datakommunikation.

Teamet är ett centralt team som stöttar deras 4e affärståg samt är en viktig del i den pågående infrastrukturella förflyttningen. Teamet består av ett tiotal erfarna tekniker, arkitekter och produktägare som primärt arbetar med tekniker inom; hyperkonvergerad infrastruktur, molninfrastruktur tex Azure, lagring- och replikering, katalogtjänst, virtuella maskiner och containers, brandväggar, nätverksinfrastruktur, lastbalansering samt DDI.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som har en naturlig fallenhet för ett engagerande och coachande ledarskap. Det är en förutsättning att man i rollen har en god förståelse och kunskap inom ovan nämnda områden eftersom de dagliga dialogerna med både team och konsumenter/beställare kräver det. Du är idag en Scrum Master/Specialist som brinner för att leda arbetet framåt och ta ett löpande operativt ansvar både för system och teamets leveranser.

Du motiveras av att arbeta i ett centralt team med mycket kontakter och tuffa teknikfrågor. Du besitter stor erfarenhet av Scrum Master-rollen och primärt i agila team enligt SAFe. Vidare ser vi att du har god kunskap och förståelse för teknikerna Hyperkonvergerad infrastruktur, molninfrastruktur, lagring och backup och katalogtjänster. Meriterande är erfarenhet av beställning samt uppföljning av leverantörstjänster.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person strävar du efter kontinuerlig förbättring inom både teknik och arbetssätt och ser värdet av att arbeta i ett team där kunskapsutbyte är en framgångsfaktor. Du är öppen och prestigelös, med ett stort driv att utveckla både dig själv och andra.

Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Camilla Jonsson, 08-120 50 430.

Urvalet av ansökningar sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb