FRA

Systemutvecklare inom Radiosystem

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 31 augusti 2021
Stängs
den 19 september 2021
Ref:
2771063
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRAs tekniska avdelning söker en systemutvecklare som drivs av att designa, utveckla och testa hårdvara för radiosystem, i en värld som hela tiden kräver nya tekniska lösningar. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare inom radiosystem tillhör du enheten för utveckling och drift av RF-baserade tekniska system, som verkar i hela den radiofrekventa delen av det elektromagnetiska spektrumet. Du utvecklar system och tekniska lösningar för radiobaserad inhämtning av elektroniska signaler tillsammans med kollegor i både liknande och tvärfunktionella roller. Du kommer också att arbeta med service och felavhjälpande underhåll för de system och tekniska lösningar som utvecklas. Du kommer att arbeta tillsammans med uppdragsgivare och projektledare inom organisationen. Arbetet innebär inrikes resor och även utrikes resor kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom radio-, elektro- eller mätteknik, eller teknisk fysik, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Utöver detta är det meriterande om du t.ex. läst kurser eller inriktat dig mot elektrofysik, elektromagnetism eller teoretisk elektroteknik. Då resor ingår i tjänsten är det önskvärt att du har körkort. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och teknisk engelska.

Du ska tidigare ha arbetat med kvalificerade uppgifter inom teknisk utvecklingsverksamhet. Utöver detta så är det meriterande om du har arbetat med test och verifiering av radioutrustning och ingående komponenter avsedda för det elektromagnetiska spektrumet och mikrovågor. Det är också meriterande om du har arbetat med systemdesign av radioutrustning på komponentnivå, så som förstärkare, filter och riktkopplare för mikrovåg.

Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska kunna utvecklas i rollen söker vi dig som är nyfiken, detaljorienterad och som på ett uthålligt sätt kan uppnå resultat i arbetet över tid. Arbetet kräver att du är självgående och har en hög problemlösningsförmåga. Samtidigt måste du också ha förmågan att i egenskap av specialist förklara tekniska fenomen i olika samarbeten med andra.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Adam Knutsson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-09-19
Referensnummer 3618/21

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb