Lösningsarkitekt inom multicloud till Atea Managed Services

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm, Malmö, Göteborg
Annonserat
den 30 augusti 2021
Stängs
den 31 oktober 2021
Ref:
148168
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill ta steget upp till landslaget? Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som lösningsarkitekt inom multicloud och managed services. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som lösningsarkitekt arbetar du i hela affärsprocessen. Dina arbetsuppgifter består primärt av att inspirera våra kunder att använda multicloud-lösningar baserade på senaste teknologi och du företräder det som ännu är oprövat ur ett tekniskt perspektiv.

Du tar fram rätt lösning till våra kunder och är ytterst ansvarig att arkitekturen både håller kundens förväntansnivå samt levereras med kvalitet. Som verktyg har du tillgång till en bred portfölj av tjänster och en kompetent driftorganisation och du arbetar med managed services för både Public Cloud, Private Cloud och on-premises.

Du erbjuds en utvecklande roll där du arbetar tillsammans med hela Atea Sveriges sälj- och konsultorganisation och bidrar till att skapa den förflyttning mot multicloud som just nu pågår på marknaden. Du lever efter Ateas värderingar och brinner för att skapa skillnad tillsammans med mer än 2 500 härliga kollegor varje dag.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som lösningsarkitekt:
  • Driva affärsutveckling genom att inspirera kunden till nya lösningar baserat på multicloud - med managed services som en naturlig del
  • Översätta kunds behov till arkitektur som ofta baseras på ny teknologi samt säkerställa levererbarhet med kvalitet som överträffar kunds förväntan
  • Ansvara för kostnadskalkylering och affärsmässig smartness utifrån tekniskt perspektiv


Vad söker vi hos dig

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du har högsta kundfokus i allt du gör, du tar dig lätt an nya uppgifter och kunskap och du arbetar systematiskt. Du räds inte att företräda ny teknologi i oprövade sammanhang och du har en förmåga att sätta dig in i, förstå och förmedla kundvärdet. Du har tidigare arbetat som lösningsarkitekt inom cloud och it-infrastruktur. Du är ansvarstagande och drivs av att få saker gjorda. Du trivs med att stå på scen och förmedla vårt budskap. På Atea Managed Services är tempot högt och vi erbjuder en mycket dynamisk arbetsmiljö därdu sätter självdina egna gränser. Resor ingår i tjänsten.

För att lyckas i tjänsten som lösningsarkitekt bör du ha följande kompetens:
  • Ett genuint intresse att prova nya saker, inhämta ny kunskap och våga företräda det ännu oprövade
  • Dokumenterad erfarenhet som lösningsarkitekt inom it-infrastruktur, gärna managed services och outsourcing
  • Erfarenhet av publika molntjänster såsom Microsoft Azure, Amazon Web Services och Google Cloud Platform
  • God teknisk generalistkunskap inom it-infrastruktur
  • Välutvecklat affärsmannaskap och ett sinne för försäljning
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av lösningsförsäljning inom it-infrastruktur och lösningsarkitektur i samband med outsourcingförsäljning.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonathan Mörsell, Chef Managed Services, via jonathan.morsell@atea.se alternativt telefonnummer 0243 24 89 61. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Liknande jobb

Liknande jobb