Polismyndigheten

Systemutvecklare Resehandlingssystem med placering i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 31 augusti 2021
Stängs
den 29 september 2021
Ref:
A490.542/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som systemutvecklare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång. Därför behöver vi dig!

Gruppen Resehandlingssystem ansvarar för utveckling och förvaltning av system för resehandlingar, vilket används för ansökan och utfärdande av resehandlingar till svenska medborgare samt utbyte av certifikat för de elektroniska resehandlingarna internationellt. Gruppen ska nu utökas med en utvecklare.

Arbetsbeskrivning

Gruppen arbetar enligt agil utvecklingsmetodik och i våra team fördelas arbetet att kravställa, utveckla, testa och förvalta applikationer på teamets medlemmar. I rollen som systemutvecklare kommer arbetet främst att innebära att utveckla och förvalta applikationer baserade på polisens plattform som bygger på Linux, MySQL, JBoss och Java med frontendgränssnitt som byggs på Angular.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt examen från relevant YH-utbildning med inriktning Java, eller att du har motsvarande relevant erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att utveckla med Java
 • Erfarenhet av Angular, React eller motsvarande
 • Kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet kring följande:
 • Erfarenhet av mjukvaruarkitektur
 • Erfarenhet av agil systemutvecklingsmetodik
 • Erfarenhet av testdriven utveckling
 • Erfarenhet av CI/CD med Jenkins, Openshift, Dockers eller motsvarande.


Något/några av följande erfarenheter är i övrigt meriterande:
 • Erfarenhet av att utveckla i Linuxmiljö
 • Erfarenhet av utveckling i Python
 • Erfarenhet av utveckling i JavaEE
 • Erfarenhet av tekniker såsom EJB3, JBOSS, Hibernate och JSF
 • Erfarenhet av PKI-system och certifikathantering
 • Erfarenhet av LDAP
 • Erfarenhet av utveckling med kryptobibliotek

Vi söker dig med personlig drivkraft som är intresserad av att utvecklas inom rollen som systemutvecklare. Du ska vara engagerad, pålitlig och ha ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor och chefer. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ser till helheten. Att du är nyfiken och intresserad av att följa utveckling i världen inom ditt kompetensområde är viktigt för oss. Att leverera med kvalitet är för dig en självklarhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta uppdragsledare och t.f gruppchef Joakim Stenius joakim.stenius@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Elin Melkersson elin.melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 28 september 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A490.542/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A490.542/2021 papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb