Systemförvaltare/Systemansvarig

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 1 september 2021
Stängs
den 1 oktober 2021
Ref:
25095
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en systemförvaltare/systemansvarig för förvaltning av IT-system för flygunderhåll, till Arboga.

Vi söker dig som trivs att jobba med andra, som vill utvecklas i din roll och möta nya utmaningar med goda möjligheter till både kompetensutveckling och fysisk träning på arbetstid.

Om Verksamheten
Systemförvaltningsenheten (SFE) är en intressant och dynamisk verksamhet som erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Sektionen Logistik Integration inom SFE ansvarar för systemförvaltning av IT-system för den centrala verksamheten. Sektionen består av ett gäng kompetenta medarbetare med en stark teamkänsla. Vi behöver förstärka teamet då det är en stor efterfrågan på våra tjänster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som systemförvaltare innebär att du i huvudsak kommer att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av system inom Försvarsmakten. Som systemansvarig ansvarar du även för budgetering och ekonomisk uppföljning samt har huvudansvar för IT-systemet inom sektionen. Det är även din uppgift att agera teamledare för funktionen som idag består av fem personer. Du kommer bland annat att arbeta med att:
 • Omvärldsbevaka och bedöma sårbarheter i den tekniska miljön
 • Livscykelhantera IT-system
 • Vara sammanhållande och leda arbetet vid större förändringar och uppgraderingar av IT-system
 • Felsöka, testa samt ta fram och granska dokumentation
 • Produktionsleda arbetet inom funktionen
 • Verka för att utveckla samarbete mellan systemförvaltningen och övriga berörda organisationer
 • Aktivt bedriva förvaltningsarbete för att vidmakthålla Försvarsmaktens IT-system
 • Säkerställa att IT-systemen uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk främst inom tillgänglighet och säkerhet
 • Ansvara för att planera och budgetera inom egen ansvarsområde

Kvalifikationer
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande förvärvade kunskaper
 • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som systemförvaltare/systemanalytiker eller motsvarande, gärna från större organisation och med komplexa IT-system
 • Erfarenhet av arbete med framtagning och dokumentering av förvaltningsplaner eller annan teknisk dokumentation
 • Erfarenhet av att driva tekniska förändringar för ett IT-system
 • Bred kompetens inom IT såsom underliggande infrastruktur, t.ex. databas, OS, nätverk, backup samt säkerhetshöjande produkter
 • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift
 • B-körkort

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetserfarenhet och/eller kunskap inom ett eller flera av följande områden:
 • ITIL och processorienterat arbetssätt
 • PM3 eller annan förvaltningsmodell
 • Projektledning
 • Budgetering och ekonomiuppföljning
 • IT-säkerhetslösningar
 • Försvarsmaktens IT-system

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken och söker nya utmaningar. Du är van och fungerar bra med att arbeta såväl i grupp som självständigt mot satta mål och tidplaner. Du är förmodligen en driven person som gillar att ta initiatiav och ansvar samt fungerar bra med att arbeta i team. Du är noggrann, strukturerad och säkerhetsmedveten. Det är viktigt att du är serviceinriktad och har förmåga att se både helhetsbilden samt relevanta detaljer. Du har god social kompetens då tjänsten innefattar frekventa diaologer med verksamhet, utförare och leverantörer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Arboga

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anna-Lena Danielsson, 0589-40400 (växel). För information om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Karin Lind, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
För SACO Per Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Johan Nestwall-Boo, SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-30.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb