Projektledare

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö, Helsingborg, Kristianstad
Annonserat
den 31 augusti 2021
Stängs
den 3 november 2021
Ref:
148170
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Tycker du att det roligaste jobb som finns är att driva projekt? Just nu söker vi på Atea region Syd dig som vill jobba som projektledare med fokus på it, verksamhet och affärer. Du kommer som konsult att arbeta med våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som projektledare kommer du att tillhöra affärsområdet Information Management där du blir en del av ett team på 15 projektledare. Teamets styrka ligger i dess olikheter, där våra erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Gruppen präglas av en stark gemenskap där du jobbar självständigt i din roll, men där vi både coachar och tar hjälp av varandra för att kunna leverera kvalitet i hela leveransen till kunden. Information Management är ett ungt affärsområde där du får möjlighet att utvecklas och även påverka vår väg framåt. Vi skapar verksamhets- och affärsnytta genom att nyttja informationen och accelerera den digitala utvecklingen.

Som projektledare är du en nyckelperson i våra kunders digitala förändringsresa och du är delaktig från uppstarten i projektet där du tillsammans med våra kundansvariga säljare och tekniska specialister gör en bedömning av kundens behov. Du ansvarar även för förändringsledning och för att skapa en förståelse för förändringen hos kundens medarbetare. Till ditt stöd har du ett strukturerat projektkontor med system och PMO på plats som kan supportera och coacha i processen. Emellanåt kan du också ha rollen som kvalitets-/leveransansvarig gentemot kunden i något av våra kundåtaganden.

Vad söker vi hos dig

Du är trygg med att driva större komplexa projekt som spänner över både verksamhet och it. Du har erfarenhet av att driva affärsförflyttning, affärsnära projekt samt it-relaterade projekt. Du har kunskap i traditionella projektmodeller samt av agila arbetssätt. Du vet hur man agerar för att skapa ägarskap, delaktighet och motivation i en organisation, och du förstår vikten av att arbeta strukturerat och proaktivt med förändringsledning.

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd med en god samarbetsförmåga. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du är noggrann och har förmågan att leda andra till att nå uppsatta mål.

För att lyckas i tjänsten som projektledare behöver du ha följande kompetens:
• Minst 5 års erfarenhet inom projektledning
• Certifikat eller utbildning i någon projektmodell t.ex. PPS, PRINCE2, SCRUM
• Erfarenhet av att driva projekt relaterat till it, affärer och verksamhet
• Erfarenhet av förändringsledning
• Flytande i svenska och engelska

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Trägårdh, konsultchef, via anna.tragardh@atea.se alternativt telefonnummer 044-26 96 09. Vi hanterar ansökningarna löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb