IT projektledare – Delivery Excellence

Rekryterare
Accenture
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 september 2021
Stängs
den 2 oktober 2021
Ref:
R00005887
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Erfarna IT-projektledare

Arbetsbeskrivning

Ta nästa steg i din personliga utveckling som IT-projektledare hos Accenture Technology och Delivery Excellence
Som IT-projektledare från enheten Delivery Excellence har du ansvar för en av Accenture Technologys mjukvaruleveranser, leder ditt projekt och hjälper kunder att uppnå affärsvärde genom spännande tekniklösningar. Genom Accentures metoder, nätverk och kunskapskapital får dina personliga egenskaper en hävstång som hjälper dig att lyckas och vidareutvecklas som ledare.

Grundläggande färdigheter

Du har:

 • 2-5 års erfarenhet som IT-projektledare, arbetslagsledare eller motsvarande i konsultform.

 • En passion för att leda mjukvaruutveckling och en vilja att kontinuerligt experimentera, lära dig och tillämpa nya färdigheter och arbetssätt.

 • Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

 • Minst en kandidatexamen eller motsvarande från universitet eller högskola.

 

Du har kanske:

 • Haft ansvar för att formulera projektmål, arbeta med lösningsförslag, estimera, planera, bemanna, genomföra och följa upp IT-projekt.

 • Erfarenhet av Agila mjukvaruutvecklingsmetoder (Scrum, Kanban, XP, DevOps, Lean, etc.) liksom traditionell vattenfallsmetodik.

 • Erfarenhet av att leda geografiskt utspridda arbetslag med olika kulturer och bakgrunder.

 • Relevanta certifieringar, som PRINCE2®, MSP®, SAFe®, PMP® eller Scrum Master.

 • Erfarenhet från olika faser av systemutveckling (förstudie och lösningsplanering genom utveckling, test, driftsättning och förvaltning)

 • Erfarenhet från olika branscher (t.ex. bank, detaljhandel, telekom, råvaruindustri, offentlig sektor), funktionella domäner (t.ex. logistik, försäljning och marknadsföring, HR, finans, inköp, etc.) och/eller teknikdomäner (SAP®, Oracle®, Microsoft®, Salesforce®, Mainframe, Java™, .NET™, etc.)

 • Praktisk erfarenhet av mjukvaruutveckling i roller som utvecklare, testare, eller liknande.

 • Erfarenhet som konsultchef (coaching, lönesamtal, utvecklingssamtal, m.m.)

 • Sidouppdrag såsom rekrytering, marknadsföring, försäljning, utbildning, m.m.


Qualifications

Som person inspireras du av att utvecklas och leverera konkreta, varaktiga affärsresultat. Du hanterar svårigheter med trygghet och hittar vägar till sunda beslut i situationer med många intressenter och osäkerhetsfaktorer. Du bygger mångsidiga, högpresterande arbetslag, knyter och underhåller meningsfulla, långsiktiga relationer med ömsesidigt värdeskapande som målsättning. Du tar ansvar för din personliga och professionella utveckling och hjälper andra att växa och utvecklas efter sina förutsättningar och på sina egna, unika sätt.

Ansök nu och bli en del av vår gemenskap!
 

Om Delivery Excellence

Delivery Excellence fokuserar på exceptionell leverans genom excellenta program- och projektledningskunskaper i kombination med grundlig kunskap och erfarenhet av mjukvaruutveckling. Vi gör detta i första hand genom att fylla roller som programchefer, projektledare eller arbetslagsledare i Accentures leveransprojekt hos våra kunder. I rollerna hjälper vi våra kunder att fatta sunda beslut och utveckla sin leveransmetodik, till exempel mot mer Agila metoder, eller genom att utforska och öka effektiviteten i mer traditionell metodik.

Delivery Excellence är en del av Accenture Technology och opererar tvärs alla branscher, funktionella och tekniska domäner.
 

Om Accenture Technology

Accenture Technology arbetar med flera av de största IT-implementeringarna i Sverige och i världen. I våra projekt behöver vi personer med varierad kompetens, från djup teknisk kunskap till funktionell och organisatorisk kunskap. Den gemensamma nämnaren bland våra anställda är grundläggande teknisk kunskap och erfarenhet, med spetskompetens inom specifika områden.

Accenture Technology är en av fyra affärsenheter i Accenture. Vi arbetar med 80% av Sveriges största företag, varav 90% har varit våra kunder i mer än 10 år.
 

Om Accenture Sverige

Accenture Sverige har ett brett utbud av nätverk och engagemangsmöjligheter.
 

Accenture IF
Accenture IF är en förening för våra anställda som ger möjlighet att utöva sport och andra fysiska aktiviteter ihop. Vi har ett brett utbud – fotboll, racket sporter, löpning, segling, golf, yoga och mycket mer. Att utöva en aktivitet du tycker om i ett roligt sällskap, kan hjälpa dig att behålla motivation och en hälsosam rutin. Delta också i våra årliga event – Bootcamp i längdskidåkning, Accenture Europeiskt världsmästerskap i fotboll eller en kommande fjällvandring i Sveriges naturområden. Vi tror starkt på en god balans i arbetslivet och att ha roligt ihop!
 

Föräldraledighet
Vi vill att våra anställda ska växa och skapa livsvärde, både i arbete och vardagsliv. Accenture erbjuder en marknadsledande kompensation för föräldraledighet. Vi betalar för 270 dagar och kompenserar 90% av skillnaden mellan Försäkringskassans maximala täckning och en grundlön upp till 80 000 SEK / månad.
 

Sjukvårdsförsäkring
Vi vill att våra anställda ska få ett bra stöd vid behov av medicinsk vård. Alla anställda på Accenture täcks av en sjukvårdsförsäkring av Skandia - Skandia Lifeline Access. Försäkringen stödjer fysiska och psykologiska behandlingar och inkluderar rehabilitering. Vid sjukskrivning blir du väl kompenserad, Accenture betalar 80% av din lön dag 2-14 och 90% dag 15-90.
 

Vårt ”Truly Human” nätverk syftar till att sammanföra oss - som mänskliga individer. Vi åtar oss att ta hand om varandra för att främja en öppensinnad och stödjande miljö. Tillsammans kan vi hjälpa varandra att uppnå våra ambitioner och bli den bästa versionen av oss själva. Ett av många initiativ är "Truly Human Health Academy", en 100-dagars resa fylld med lektioner som hålls av hälso- och dietistexperter, workshops och kompisutmaningar - för att lära sig och reflektera över välbefinnande och dagliga vanor.
 

Nätverk

 • På Accenture erbjuder vi nätverksmöjligheter för våra anställda att möta och dela gemensamma intressen. Vårt mål är att främja en företagskultur som står för inkludering och mångfald - en plats för alla när det gäller tvärkulturell mångfald, etnicitet, kön, funktionshinder, mental hälsa och HBT.

 • Vårt mål är att uppnå 50/50 procent i jämställdhet till år 2025.

 • Vi har ett HBT-community och tränade förebilder för att stödja och öka medvetenheten.

 • Med en mångkulturell kalender tar vi hänsyn till alla dagar våra anställda/kunder uppmärksammar och firar.

 • På årsbasis utser vi Equality Champions - kollegor med en passion för att påskynda jämställdhet och driva varaktiga förändringar
   

Kvinnliga nätverk
Våra kvinnliga nätverk syftar till att bidra till en mer attraktiv arbetsplats genom att skapa en nätverksplattform där kvinnor i Accenture Sweden har möjlighet att dela erfarenheter och bli inspirerade. Med vårt gemensamma mål - att nå 50/50 i jämställdhet till år 2025, arbetar vi aktivt för att tillgodose våra kvinnliga kollegor och forma en trivsam arbetsplats.
 

Övrig information
Arbetsplats är Stockholm.
Anställningsform är heltid, tillsvidare.
Ansök med CV, personligt brev och dokumentation av din utbildning inklusive betyg / poäng.
 

Accenture välkomnar och uppmuntrar ansökningar från olika bakgrund med avseende på kön, ålder, etnicitet, kultur, ras, religion och tro, funktionshinder, nationalitet, sexuell läggning och könsidentitet. Inkludering och mångfald är grundläggande för vår kultur och våra kärnvärden, vilket ger en miljö där alla bidrar med särskild erfarenhet, talang och kultur till sitt arbete. Vi uppmanar dig att vara en del av denna mångfald.
 

Under Juli och Augusti har vi begränsad möjlighet att behandla inkommande ansökningar på grund av sommarledigheten. Alla ansökningar som tas emot under denna tidsperiod kommer att behandlas i mitten av augusti.

Liknande jobb

Liknande jobb