Experis söker erfaren IT-strateg till Region Östergötland

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Annonserat
den 2 september 2021
Stängs
den 15 september 2021
Ref:
5741a1d9-d0fe-4ffe-8fa4-e6efb1ef6930
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Har du gedigen erfarenhet inom IT i ledande befattningar och är ute efter nästa utmaning? Just nu söker vi på Experis en IT-strateg till vår kund Region Östergötland. Låter det som något för dig? Läs mer om jobbet nedan och välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Du kommer att bli anställd hos oss på Experis och jobba ute hos vår kund, detta är ett konsultuppdrag i ett år med chans till förlängning. Som IT-strateg hos Regionen arbetar du med att stödja du IT-ledningen genom att leda arbetet inom IT-arkitektur och IT-strategi.

Du kommer att:
 • Stödja IT:s ledning i strategiska och taktiska frågor
 • Leda arbetet inom området IT-arkitektur och IT-strategi
 • Leda och utveckla Region Östergötlands arkitekturprocess samt inneha funktionsansvaret för IT-arkitektur som omfattar Enterprise Arkitektur och Lösningsarkitektur
 • Genomföra den årliga revideringen av IT-strategin samt framtagning och uppföljning av årlig IT-strategisk plan
 • Överbrygga och stötta i arbetet med framtagningen av målbilder, regelverk och lösningsdesign inom de olika delarna av IT-leveransen
 • Ge stöd och rådgivning till tjänsteägarna inom IT för att IT-leveranserna ska realiseras på ett effektivt och långsiktigt hållbart sätt
 • Ge förslag/inspiration kring hur IT-teknik kan användas för att förbättra och effektivisera regionens kärnuppdrag.

Vi söker dig som har:
 • Minst 4 års erfarenhet av strategiskt ledningsarbete inom IT
 • Minst 3 års erfarenhet av Enterprise- och IT-arkitektur
 • Erfarenhet av framtagning och uppföljning av IT-strategier
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
 • Strategiskt ledningsarbete utöver grundkravet
 • Ledningsarbete i stora organisationer
 • Att leda arbetet med målarbete och strategier
 • Processarbete
 • Arbete med Enterprisearkitektur

Det är också ett plus om du har relevanta certifieringar inom området, tex ramverk såsom TOGAF.

Vi tror att du som söker har mångårig erfarenhet inom området och är expert på det du gör. Du har en stor vana och erfarenhet av att verka i ledande befattning och trivs med att arbeta självständigt. Vidare har du tidigare jobbat med stora uppdrag inom området, är noggrann och håller mycket hög kvalitet i ditt arbete.

Om Experis
Experis är ett ledande konsult- och rekryteringsbolag inom IT. Som konsult hos oss på Experis får du chansen att avancera snabbt. Vi hjälper dig att ta nästa karriärsteg inom IT som matchar din talang och kompetens.

På Experis är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Du har en dedikerad konsultchef som ger dig stöttning och alltid jobbar för att hjälpa dig utvecklas. Att vara konsult hos oss är en chans att utöka ditt nätverk, arbeta med spännande arbetsuppgifter och få många nya trevliga och kompetenta kollegor.

Våra konsulter erbjuds en trygg anställning inom kollektivavtal, med bl.a. övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Det finns många anledningar att trivas på Experis och vi hoppas att du kommer att känna detsamma.

Ansökan

Låter detta intressant? Sök jobbet redan idag, urval sker löpande! Vi tar inte emot ansökningar via mail, men om du har frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Ellinor Hök via mail, ellinor.hok@se.experis.com.

Ta nästa steg i din karriär med Experis Career Accelerator?
Ta reda på hur du kan höja din kompetens för att nå drömjobbet. När du ansöker till en tjänst hos Experis får du tillgång till vår Career Accelerator som erbjuder kostnadsfria digitala kurser baserat på din aktuella kompetens och framtida ambitioner. Testa din profil och se vad som krävs för att nå dina mål. Läs mer om Experis Career Accelerator .

Liknande jobb

Liknande jobb