Must söker blivande IT-säkerhetsexperter inom mjukvara

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 6 september 2021
Stängs
den 27 september 2021
Ref:
25027
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Är du vår framtida expert inom mjukvara? Brinner du för IT-säkerhet? Vill du vara med och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld och på sikt bli bland de bästa inom ditt område? Då har vi tjänsten för dig!

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete i en stimulerande miljö. Du får mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och möjlighet att fördjupa dig inom IT-säkerhet och växa in i rollen som expert.

Om enheten
Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker blivande IT-säkerhetsexperter till Tekniksektionen.

Arbetsuppgifter
Som blivande IT-säkerhetsexpert inom mjukvara har du en viktig roll i ett lag av IT-säkerhetsexperter att säkerställa att Försvarsmaktens IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven. Du kommer tillsammans med andra bland annat att utvärdera säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester, granska kod och ställa krav på produkter och produktutveckling.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt expertområde en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet och har ett genuint intresse av mjukvara och IT-säkerhet. Du får gärna ha erfarenhet av eller kännedom om att designa, utveckla och leverera system. Du har förståelse för hur operativsystem fungerar och du får gärna ha kommit i kontakt med systemarkitektur i antingen Linux eller Windows. Du förväntas kunna läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har viss erfarenhet eller kännedom av inbyggda system eller anpassning av operativets säkerhetsfunktioner i Linux eller Windows. Vidare är vissa kunskaper inom penetrationstestning eller reverse engineering också meriterande.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv "Blivande IT-säkerhetsexpert" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Andreas Holmberg för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-09-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb