Change administratör

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 6 september 2021
Stängs
den 11 september 2021
Ref:
25123
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara med och jobba övergripande med förändringshantering av IT-tjänster för Försvarsmaktens användare? Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att få vara en del i kedjan att hantera IT-förändringsärenden tillsammans med utförare?

Då är du välkommen att söka tjänsten som Change administratör hos Försvarsmaktens telekommunikation-och informationsförband (FMTIS), Produktionsavdelningen, i Arboga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Change Administratör arbetar du i vår changeprocess vilken syftar till att godkänna, bereda, planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen. Du ansvarar för mottagning, beredning och uppföljning av förändringsärenden och planerade avbrott i IT-driftmiljön. Uppgiften innebär ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Samverkan är nyckeln till en fungerande process. Du ingår i ett team som tillsammans hanterar samtliga ärenden inom vår change- och releaseprocess.

Om verksamheten
FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Treårig gymnasieutbildning med inriktning IT, eller motsvarande tekniskt förvärvade kunskaper
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • B-körkort

Meriterande
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete inom Change-/Releaseprocess
 • Erfarenhet av projektarbete
 • Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper
Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter mångfald och välkomnar sökande med olika erfarenhet och bakgrund i Försvarsmaktens rekryteringar.

Övrigt
Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Jesper Flodman på tel 0589-404 00 (växel). För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Magnus Johansson, på tel 0589- 404 00(växel).

Fackliga företrädare
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Hans Monthan
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Bo
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-10. Din ansökan bör innehålla cv samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb