Sektionschef inom IT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 6 september 2021
Stängs
den 20 september 2021
Ref:
25116
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation - och informationssystemförband (FMTIS), Genomförandeavdelning Uppsala, söker nu en driven och mycket tekniskt kunnig sektionschef till IT-driftsektionen.

Om Verksamheten
FMTIS Genomförandeavdelning Uppsala är ansvariga för teknisk support samt drift och underhåll av IT-system, telesystem och tekniska bevakningssystem vid Uppsala Garnison.

IT-driftsektionen arbetar huvudsakligen med drift och underhåll av IT-system, men har också en mängd olika uppgifter som bland annat stöd till övningar, ledning av lokala projekt, infrastrukturutbyggnad och förvaltning av IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder och fördelar arbetet inom din sektion med stöd av avdelningschefen samt övriga sektionschefer. Du ansvarar för dina medarbetares individuella utveckling och genomför bland annat medarbetarsamtal, schemaläggning och utbildningsplanering. I övrigt sedvanliga arbetsuppgifter för en första linjens chef så som att:
 • företräda, leda och utveckla personal och verksamhet
 • svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av produktion
 • implementera verksamhetsstyrning och mål i den egna verksamheten
 • ansvara för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
 • medverka vid ekonomiskt uppföljnings- och prognosarbete
 • samverka med andra förband och myndigheter inom totalförsvaret
 • genomföra rekrytering och säkerhetsprövning av personal och konsulter

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler vid Uppsala Garnison. Resor nationellt förekommer, främst inom Mälardalen.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och individuella karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Aktuell och relevant erfarenhet från arbetsledande roll inom teknik
 • Utbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som bedöms likvärdiga av arbetsgivaren
 • Mycket goda kunskaper om, och erfarenhet av arbete med nätverksinfrastruktur
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska
 • Körkortsbehörighet B

Meriterande
 • Erfarenhet av IT-drift i större organisationer, där ITIL-modellen tillämpats
 • Erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper
Du har en välutvecklad social förmåga, ledaregenskaper och du förstår grunderna inom ledarskap. Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är tekniskt lagd, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har en god analytisk förmåga. Vidare söker vi efter dig som är initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Du har lätt för administrativt arbete samt har sinne för ordning och reda. Tempot är ibland högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Uppsala (Uppsala garnison). Arbetstid är normalt 07:30 - 16:30, måndag till fredag. Flextid tillämpas när så arbetet tillåter. Beredskapstjänstgöring under icke ordinarie tjänstetid förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

För informations om tjänsten, kontakta avdelningschef Robin Nordendag, 018 - 19 62 85. För information om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Maria Viitasalo 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare
OFR/O Johan Nestwall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SACO Pär Loman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-19.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb