Områdesarkitekt inom integration

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 26 september 2021
Ref:
2021/337
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg… Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vi söker nu en områdesarkitekt som brinner för integration och den verksamhetsnytta lyckad integration medför. Drivs du dessutom av att förändra och förbättra och uppskatta möjligheterna i att driva integrationsområdet framåt så är det dig vi söker! Välkommen med din ansökan!

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med IT-utveckling, och vi är i en spännande resa med modernisering, digitalisering och automatisering. Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten, att vi har en stark arkitekturstyrning och livscykelhantering. Vår arkitektur är indelad i fyra skikt: verksamhet, information, applikation och teknik. Varje skikt är sedan indelat i flera områden.

Ditt nya jobb

Som områdesarkitekt integration arbetar du på strategisk och taktisk nivå och ansvarar för helheten inom integrationsområdet, samt säkerställer ett långsiktigt perspektiv för området i samråd med övriga arkitekturskikt/-områden och intressenter. Du säkerställer att området, utifrån ett helhetsperspektiv, stödjer realiseringen av myndighetens processer, syfte, mål, visioner och strategier på ett effektivt sätt.

Du kommer ta fram arkitektonisk målbild och ser till att det finns ett livscykelperspektiv på integrationslösningarna i arkitekturen. Säkerställa att lösningar stödjer uppsatta verksamhetsmål, kvalitetsmål, strategier och målarkitektur samt skapar och underhåller nödvändig dokumentation som berör arkitektur och design, bland annat ta fram anvisningar och handledningar för integration.

Du kommer även arbeta ”hand-on” med lösningar samt delta vid incidenter och problem där integration finns med så att vi kan identifiera förbättringar inom vår arkitektur. Dagens arkitektur bygger på en händelsebaserad hantering med publicera och prenumerera utan någon central integrationsplattform.

Områdesarkitekten är en viktig spelare i utvecklingsinitiativ och stöttar utvecklingsprojekt med bland annat kravhantering, lösningsförslag och prioriteringar. Områdesarkitekten ingår i rådet för arkitekturstyrning som leds av IT:s huvudarkitekt.

Du förväntas delta och bidra i både interna och externa nätverk och forum inom arkitektur. Du förväntas även bidra aktivt för kompetensspridning inom organisationen och göra extern omvärldsbevakning med syfte att upprätthålla rätt kompetens inom området och ge Kronofogden rätt arkitektur i tiden.

Vi söker dig som har

 • Mer än 5 års erfarenhet av integrationsarbete
 • Erfarenhet och förståelse för olika integrationsriktlinjer och mönster
 • Erfarenhet av API-driven integration och händelsedriven arkitektur
 • Erfarenhet av arbete med etablerade metodiker och ramverk för arkitektur och agil utveckling, inom exempelvis Java eller .Net
 • Erfarenhet av lösningar baserade på händelsedriven arkitektur
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska 

Det är meriterande om du har erfarenhet av

 • API-bryggor, Mule, Kafka, ActiveMQ Artemis
 • WSDL, SOAP, REST, JSON, JMS, XML, XSD
 • OAuth2, Kerberos, Active Directory, SAML, OpenID Connect, PKI, SSL
 • ULM, Togaf, Sparx EA
 • Självständigt drivit och genomfört förstudier/utredningar/modelleringar
 • Arkitekturcertifieringar

Du har personliga egenskaper som innebär att du har förmåga att kunna se helheten samt förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vi är fortfarande en relativt ny IT-organisation och det händer mycket, till det bättre, så du behöver vara flexibel och förändringsbenägen.

Du är ansvarstagande och drivande men samtidigt lyhörd och coachande. Du tar ansvar samt har god förmåga att fatta beslut, är analytisk och strukturerad. Du behöver ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.


Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län   Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige
Referensnummer   2021/337

Kontakt

 • Camilla Johansson, Sektionschef, 010-579 04 52
 • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66

Facklig företrädare

 • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
 • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat   2021-09-06
Sista ansökningsdag   2021-09-26

Liknande jobb

Liknande jobb