Lösningsarkitekt Java

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 7 september 2021
Stängs
den 26 september 2021
Ref:
2021/338
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg… Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du vara med på vår spännande resa inom värdeström Verkställighet? Vi söker en lösningsarkitekt som vill arbeta med modernisering av den tekniska plattformen baserat på OpenShift, utökad digitalisering och automatisering. Applikationerna inom värdeströmmen är verksamhetskritiska och används dagligen av myndighetens verksamhet.

Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten samt att vi har en stark arkitekturstyrning och livscykelhantering.

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med IT-utveckling. Vi skapar de tekniska förutsättningarna för våra 2 300 kollegor, som till vardags bidrar till att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt att motverka brottslighet.

Ditt nya jobb

Som lösningsarkitekt har du en nyckelroll i våra utvecklingsinitiativ och förvaltning genom att ansvara för teknisk systemlösning i samverkan med teamet och beställare.

Lösningsarkitekten tar fram lösningar som stödjer uppsatta verksamhetsmål, kvalitetsmål, strategier och målarkitektur. Du deltar i framtagandet av arkitektonisk målbild för hela Kronofogden och säkerställer ett livscykelperspektiv i arkitekturen.

Dina arbetsuppgifter är utmanande och omväxlande där du dagligen interagerar med kompetenta kollegor.

Som lösningsarkitekt deltar och bidrar du i interna nätverk och forum inom arkitektur. Du förväntas även bidra aktivt med kompetensspridning inom organisationen och genomföra omvärldsbevakning i syfte att upprätthålla rätt kompetens inom området och bidra till att ge Kronofogden en god arkitektur över tid.

Vi söker dig som har

 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med lösningsarkitektur, antingen i rollen som lösningsarkitekt eller senior utvecklare/ lead developer inom Java och/eller integrationsområdet baserat på JavaEE/JakartaEE, Spring och/eller Eclipse Microprofile under de senaste 10 åren.
 • Minst 1 års erfarenhet av Java-utveckling inom JavaEE/Spring/Eclipse Microprofile under de senaste 5 åren
 • Erfarenhet av komplexa systemmiljöer i större organisationer
 • Erfarenhet av att själv eller i samarbete med andra arbetat med strukturerad kravhantering och modellering som underlag till teknisk lösning
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska 

Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av följande:

 • Erfarenhet av testdriven utveckling och testautomatisering baserat på JUnit eller andra etablerade testramverk
 • Erfarenhet av lösningar baserad på Microservices-arkitektur och Domain-driven Design
 • Erfarenhet av lösningar baserade på händelsedriven arkitektur
 • Erfarenhet av frontend-utveckling baserat på etablerade ramverk och standarder som t.ex. Angular, React och Web components
 • Erfarenhet av modellering i UML och Archimate i modelleringsverktyg
 • Arkitekturcertifiering

Du har personliga egenskaper som innebär att du har förmåga att kunna se helheten samt förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vi är fortfarande en relativt ny IT-organisation och det händer mycket så du behöver vara flexibel och förändringsbenägen.

Du är ansvarstagande och drivande men samtidigt lyhörd och coachande. Du tar ansvar och har god förmåga att fatta beslut samt är analytisk och strukturerad med mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt.

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde   Enligt överenskommelse
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad.  100%
Ort   Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor
Län   Ospecificerad arbetsort
Land   Sverige
Referensnummer   2021/338

Kontakt

 • Camilla Johansson, Sektionschef, 010-579 04 52
 • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66

Facklig företrädare

 • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
 • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat   2021-09-06
Sista ansökningsdag   2021-09-26

Liknande jobb

Liknande jobb